De temperatuur op 19 oktober 1918 lag tussen 6,5 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 3,7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
19 maart » Het Amerikaanse Congres stelt de tijdzones vast, en keurt de zomertijd goed.
1 april » Oprichting van de Royal Air Force in het Verenigd Koninkrijk.
15 mei » De Finse Burgeroorlog eindigt.
24 mei » Amerikaanse troepen arriveren in Noord-Frankrijk.
28 oktober » Tsjecho-Slowakije wordt onafhankelijk van Oostenrijk-Hongarije.
2 november » In Duitsland breekt een algehele opstand uit die bekend wordt als de Novemberrevolutie, met als hoogtepunt het afzetten van de Duitse keizer Wilhelm II en de vorming van een democratische republiek.
Trouwdag 5 april 1941
De temperatuur op 5 april 1941 lag tussen 0.3 °C en 12,8 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 3,9 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (14%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
23 februari » Glenn Seaborg produceert en isoleert voor het eerst het element plutonium.
14 maart » Peet Petersen, Nederlands voetballer († 1980)
14 maart » Wolfgang Petersen, Duits filmregisseur
13 juni » De Vichy-regering gebiedt alle (niet-Franse) joodse burgers in het niet-bezette deel van Frankrijk te interneren. De anti-joodse maatregel zou een eigen initiatief zijn van de Vichy-regering.
25 november » De U-boot U 331 vernietigt het Britse slagschip HMS Barham met drie torpedo's in de Middellandse Zee.
8 december » In het concentratiekamp Chełmno bij Łódź gebruikt Duitsland voor het eerst op vrachtwagens gemonteerde gaskamers om joden te vermoorden.
Dag van overlijden 4 juni 1983
De temperatuur op 4 juni 1983 lag tussen 12,4 °C en 24,0 °C en was gemiddeld 17,6 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 5,6 uur zonneschijn (34%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
12 januari » De Chileen Charlie da Silva schiet in Amsterdam een landgenoot dood bij een viskraam ('haringkarmoord').
16 februari » Het Nederlands voetbalelftal verliest met 1-0 van Spanje in de EK-kwalificatiereeks. Drie spelers spelen hun laatste interland voor Oranje: Ruud Krol (83ste), Hugo Hovenkamp (31ste) en John Metgod (21ste).
18 april » De zwarte Amerikaanse Alice Walker krijgt de Pulitzerprijs voor haar boek The Color Purple.
2 oktober » Het parlement in Egypte stemt in met verlenging van de in oktober 1981 ingestelde noodtoestand met één jaar.
10 oktober » Yitzhak Shamir wordt premier van Israël als opvolger van Menachem Begin
19 oktober » Benoeming van Henny Bomers tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging en van Joseph Lescrauwaet tot hulpbisschop van Haarlem.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Kennedy, "Kennedy Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kennedy-family-tree/P7767.php : benaderd 10 mei 2025), "Arthur Charles Clarke (1918-1983)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.