De temperatuur op 8 mei 1862 lag rond de 17,0 °C. De winddruk was 6 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 55%. Bron: KNMI
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
3 januari » Slag bij Cockpit Point in Prince William County, Virginia (Amerikaanse Burgeroorlog).
9 maart » Slag bij Hampton Roads, De Slag bij Hampton Roads vond plaats tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het was de eerste zeeslag tussen gepantserde stoomschepen.
25 mei » Eerste Slag bij Winchester tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Beslissende Zuidelijke overwinning.
27 juni » Slag bij Gaines'Mill tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Beslissende Zuidelijke overwinning en redding van Richmond.
1 juli » Stichting van de Russische Staatsbibliotheek in Moskou.
10 juli » Canonisatie van de HH. Paulus Miki en gezellen ("de 26 martelaren van Nagasaki").
Trouwdag 31 december 1884
De temperatuur op 31 december 1884 lag rond de -1,9 °C. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
4 januari » Oprichting van de Fabian Society, voorloper van de Britse Labour Party.
1 mei » Er breekt in de Verenigde Staten een staking uit die uiteindelijk het instellen van een acht-urige werkdag zal betekenen. Deze dag zal de geschiedenis ingaan als de Dag van de Arbeid en is in vele landen een erkende feestdag. Uitzonderingen zijn Canada, Nederland, en ironisch genoeg ook de Verenigde Staten.
16 juni » Jules Malou wordt premier van België.
23 september » Herman Hollerith patenteert zijn mechanische optelmachine.
1 oktober » Oprichting van de Deense krant Politiken in Kopenhagen.
6 december » Het Washington Monument is voltooid.
Dag van overlijden 5 november 1918
De temperatuur op 5 november 1918 lag tussen 7,0 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 9,9 °C. Er was 4,3 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
17 maart » Bij het Overijsselse plaatsje Buurse wordt voor het eerst in Nederland zout aangeboord.
24 april » In Middelburg wordt de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) opgericht.
25 september » Oprichting van het (Nederlandse) Ministerie van Arbeid, voorloper van het Ministerie van SZW.
17 oktober » Officiële stichting van Joegoslavië.
7 november » De laatste aan shellshock lijdende soldaat wordt geëxecuteerd wegens desertie.
12 november » Geïnspireerd door de omwentelingen in Duitsland en Rusland roept de Nederlandse socialistische leider Pieter Jelles Troelstra op tot revolutie. Hij veroorzaakt paniek, maar krijgt geen bijval.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Kennedy, "Kennedy Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kennedy-family-tree/P6694.php : benaderd 8 mei 2025), "Richard Kidston (1862-1918)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.