De temperatuur op 29 september 1892 lag rond de 10,5 °C. Er was 1 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
1 januari » Opening van Ellis Island, de plek waar alle immigranten de Verenigde Staten van Amerika binnenkomen.
14 mei » Oprichting van huidige Arnhemse voetbalclub Vitesse.
24 mei » Octrooiaanvraag van Thomas Edison op de elektrische spoorweg.
9 september » De Amerikaanse astronoom Edward Emerson Barnard ontdekt Amalthea, de derde maan van Jupiter.
31 oktober » Inwijding van de gerestaureerde slotkapel in Wittenberg.
18 december » Wereldpremière van De notenkraker van Tsjaikovski in het Mariinskitheater te Sint-Petersburg.
Trouwdag 4 augustus 1920
De temperatuur op 4 augustus 1920 lag tussen 11,0 °C en 19,4 °C en was gemiddeld 14,6 °C. Er was 7,0 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
4 februari » Duitsland ontruimt het Hultschiner landje
12 februari » Het vrachtschip de West Aleta, met een lading van 15.000 vaten wijn, vergaat voor de kust van Terschelling, het bergen van de wijn neemt negen maanden in beslag.
25 maart » Begin van de Russisch-Poolse oorlog.
8 juni » Oprichting van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Finland.
2 september » België wint goud op de Olympische spelen te Antwerpen in het voetbal.
5 november » Officiële ingebruikname van gemaal De Waterwolf bij Oldehove, provincie Groningen door koningin Wilhelmina.
Dag van overlijden 28 maart 1981
De temperatuur op 28 maart 1981 lag tussen 8,9 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 12,1 °C. Er was 0.8 uur zonneschijn (6%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
25 januari » Een Chinese rechtbank spreekt het doodvonnis uit tegen de weduwe van Mao, Jiang Qing.
11 maart » Een protest van Albanese studenten in Pristina ontaardt in grootscheepse protesten, waarbij een onbekend aantal doden valt. De staat van beleg wordt afgekondigd, de nachtklok ingesteld en de scholen gaan dicht.
1 juli » In Nijmegen splitsen de amateurs van SC NEC zich af van de betaald voetbal organisatie N.E.C..
9 september » Door een 2-2 gelijkspel tegen Ierland komt voor het Nederlands voetbalelftal de deelname aan het WK voetbal 1982 in gevaar.
18 november » Het Nederlands voetbalelftal wordt uitgeschakeld voor het WK voetbal 1982. Frankrijk is in het Parc des Princes met 2-0 te sterk. Michel Platini en Didier Six scoren na rust. Johan Neeskens (49ste) en John Rep (42ste) spelen hun laatste interland voor Oranje.
19 december » Medische primeur in België: een zes maanden oude Zaïrese Siamese tweeling wordt van elkaar gescheiden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Kennedy, "Kennedy Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kennedy-family-tree/P6114.php : benaderd 7 mei 2025), "Ethel Sabrina Deacon (1892-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.