14 januari » De 6962 meter hoge Aconcagua in Argentinië wordt door Matthias Zurbriggen voor de eerste maal beklommen.
19 februari » De aartsbisschoppen van Canterbury en York weerleggen in hun brief Saepius Officio de argumenten van Paus Leo XIII in zijn brief Apostolicae Curae tegen de geldigheid van de wijdingen in de Kerk van Engeland.
12 juni » Karl Elsener vraagt octrooi aan op het Zwitsers zakmes (Original Offiziersmesser).
18 juli » In Parijs wordt het Parc des Princes officieel geopend.
30 oktober » In café de Kruif aan de Houttuinen in Delft wordt de 'Delftsche Studenten Bond' opgericht.
Doopdag 28 maart 1897
De temperatuur op 28 maart 1897 lag rond de 12,8 °C. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 66%. Bron: KNMI
19 mei » Oscar Wilde wordt vrijgelaten uit de gevangenis.
13 juli » Guglielmo Marconi verkrijgt octrooi op de draadloze telegraaf.
18 juli » In Parijs wordt het Parc des Princes officieel geopend.
20 augustus » De Britse legerarts Ronald Ross ontdekt dat tropische steekmuggen de overbrenger zijn van malaria.
31 oktober » Frankrijk eist het atol Bassas da India op.
Trouwdag 12 december 1915
De temperatuur op 12 december 1915 lag tussen 0,9 °C en 5,9 °C en was gemiddeld 3,4 °C. Er was 0,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 maart » Sewraam Rambaran Mishre, Surinaams politicus († 1964)
22 april » Tijdens de Eerste Wereldoorlog maken Duitse troepen bij Ieper (België) voor het eerst gebruik van gifgas in de Ieperboog.
3 mei » Rome zegt het drievoudig bondgenootschap met Duitsland en Oostenrijk-Hongarije op en verklaart op 23 mei de oorlog aan de Donaumonarchie.
9 september » Een Duitse zeppelin bombardeert Londen.
14 september » De gemeente Amsterdam stelt de Gemeentelijken Woningdienst in, met Arie Keppler als directeur, die wordt belast met het aanpakken van de woningnood en van de krottenwijken in de binnenstad.
28 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Kout-El-Mara in Mesopotamië.
Dag van overlijden 13 december 1982
De temperatuur op 13 december 1982 was gemiddeld -1,0 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
2 februari » Het late avondprogramma 'Late Night with David Letterman' verschijnt voor het eerst op de Amerikaanse televisie.
4 april » De Belgische wielrenner René Martens wint de klassieker de Ronde van Vlaanderen.
25 mei » Het Nederlands voetbalelftal fungeert als sparringpartner van Engeland, dat zich wel heeft geplaatst voor het WK voetbal 1982. In Londen wint de thuisploeg met 2-0 door goals van Tony Woodcock en Paul Mariner. Bij Oranje zwaaien Jan Peters en Tscheu La Ling af als international. Ajax-verdediger Peter Boeve maakt zijn debuut.
2 december » De Turkse autoriteiten leggen zonder opgaaf van reden het grootste dagblad van Turkije, Günaydın, voor onbepaalde tijd een verschijningsverbod op.
4 december » China neemt de grondwet aan.
8 december » In Suriname worden 15 critici van het bewind van Desi Bouterse - voornamelijk journalisten, vakbondsmensen en advocaten - vermoord (zie Decembermoorden).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Kennedy, "Kennedy Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kennedy-family-tree/P3376.php : benaderd 3 mei 2025), "Ivy Prescott (1897-1982)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.