De temperatuur op 28 juli 1909 lag tussen 9,4 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 13,4 °C. Er was 12,1 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
4 maart » William Howard Taft wordt beëdigd als 27e president van de Verenigde Staten
31 maart » De kiel van de Titanic wordt gelegd.
31 maart » Servië accepteert Oostenrijks gezag over Bosnië en Herzegovina.
27 juli » Tweede dag van de Tragische week in Catalonië, een opstand die hardhandig neer wordt geslagen.
15 augustus » Oprichting van voetbalclub VUC in Den Haag.
12 september » De Duitser Max Wolf maakt de eerste fotografische opname van de komeet Halley.
Trouwdag 27 juni 1931
De temperatuur op 27 juni 1931 lag tussen 9,0 °C en 26,0 °C en was gemiddeld 18,1 °C. Er was 14,0 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 februari » Bij het tweede zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey in Polen prolongeert Canada de wereldtitel door ook de laatste wedstrijd in de finaleronde - tegen de Verenigde Staten - winnend af te sluiten: 2-0.
1 maart » Japan installeert ex-keizer Puyi van China als staatshoofd van de marionettenstaat Mantsjoekwo.
21 augustus » Oprichting van de Portugese voetbalclub FC Famalicão.
16 oktober » Benoeming van Angelo Roncalli tot apostolisch delegaat in Bulgarije.
2 november » DuPont produceert als eerste synthetisch rubber.
8 december » Octrooi op coaxkabel verleend aan Lloyd Espenschied en Herman Affel.
Dag van overlijden 3 april 1976
De temperatuur op 3 april 1976 lag tussen -1.4 °C en 9,2 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 3,0 uur. Er was 2,6 uur zonneschijn (20%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
22 mei » Guy Thys wordt bondscoach van het Belgisch nationale voetbalteam.
21 juni » Zwemmer Brian Goodell verbetert in Long Beach het wereldrecord op de 1500 meter vrije slag tot 15.06,66. Het oude record (15.10,89) stond sinds 27 februari 1976 op naam van Stephen Holland.
10 juli » Bij de chemische fabriek Icmesa in het Italiaanse stadje Seveso komt een uiterst giftige gaswolk vrij. Pas na twee weken beseffen de autoriteiten de omvang van de milieuramp.
1 augustus » Niki Lauda crasht in Duitsland met zijn Ferrari hierbij vliegt zijn F1 wagen in brand. Dit gebeurde op de Nürburgring Nordschleife. Mede-racers redden hem uit het vuur. Door deze crash loopt Niki Lauda zijn kampioenschap mis. Dat jaar wordt James Hunt wereldkampioen.6 weken later racet Niki Lauda weer. Hij houdt aan deze crash wel blijvende brandwonden over.
21 augustus » De Lange Jan, de 135 meter lange schoorsteen van de voormalige mijn Oranje Nassau I in Heerlen, wordt opgeblazen. De schoorsteen valt verkeerd en beschadigt een leegstaand kantoorgebouw.
2 november » Amerikaanse presidentsverkiezingen: Jimmy Carter, oud-gouverneur van Georgia, verslaat zittend president Gerald Ford.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Kennedy, "Kennedy Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kennedy-family-tree/P2507.php : benaderd 4 mei 2025), "Alice May Roberts (1909-1976)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.