13 januari » De beroemde open brief J'accuse van Émile Zola tegen de president van de Franse republiek verschijnt in het dagblad L'Aurore.
1 mei » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Thun.
30 mei » Ontdekking van krypton door Morris Travers.
14 juni » Thomas Edison dient een stapeltje octrooiaanvragen in voor de droogkast, de fonograaf en de mixer.
22 juni » Spaans-Amerikaanse Oorlog: Amerikaanse mariniers landen op Cuba.
21 december » Marie Curie en Pierre Curie ontdekken het radium.
Dag van overlijden 9 januari 1999
De temperatuur op 9 januari 1999 lag tussen -1.5 °C en 5,2 °C en was gemiddeld 2,5 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 4,9 uur zonneschijn (61%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
3 januari » Paul van Buitenen, ambtenaar bij de Europese financiële controledienst, wordt door de Europese Commissie geschorst. Hij brengt de Europese commissarissen Édith Cresson en Manuel Marin in opspraak.
16 juni » Thabo Mbeki volgt Nelson Mandela op als president van Zuid-Afrika.
1 juli » Beëdiging van Johannes Rau als achtste bondspresident van Duitsland.
29 augustus » In Keulen verlengen de Nederlandse hockeysters de Europese titel door gastland Duitsland in de finale met 2-1 te verslaan.
14 oktober » De Stichting Dutch History wordt opgericht, tussen de gemeente Den Haag en de Efteling, voor de bouw van een toeristische attractie. Het project, in de vorm van een darkride, gaat uiteindelijk niet door.
3 december » De ministeriële conferentie van de Wereldhandelsorganisatie in Seattle eindigt in een mislukking.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Kennedy, "Kennedy Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kennedy-family-tree/P20840.php : benaderd 4 mei 2025), "Phillis Muriel Jacobs (1898-1999)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.