De temperatuur op 25 november 1888 lag rond de 10,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 82 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 85%. Bron: KNMI
22 maart » Onder veenarbeiders in Appelscha breekt een grote staking uit; begin van de georganiseerde stakingen in Nederland.
11 april » Opening van het Concertgebouw in Amsterdam met een inwijdingsconcert waaraan 120 muzikanten en een koor van 500 personen deelnamen.
15 juni » De regeerperiode van de Duitse keizer Wilhelm II begint.
21 augustus » William Burroughs vraagt octrooi aan op de eerste, commercieel beschikbare rekenmachine.
8 september » In Engeland vinden de eerste zes wedstrijden ooit plaats van de Football League.
9 december » Herman Hollerith installeert zijn rekenmachine bij het Amerikaanse War Department.
Doopdag 18 februari 1889
De temperatuur op 18 februari 1889 lag rond de 8,6 °C. De winddruk was 10 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
24 mei » Paus Leo XIII benoemt zeven nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen Petrus Lambertus Goossens.
8 juli » Eerste editie van The Wall Street Journal.
14 juli » Stichting van de Tweede Internationale in Parijs.
6 oktober » Opening van het cabaret de Moulin Rouge in Parijs.
11 november » Washington wordt een staat van de Verenigde Staten.
7 december » John Boyd Dunlop krijgt een octrooi op de luchtband.
Trouwdag 7 juni 1915
De temperatuur op 7 juni 1915 lag tussen 11,5 °C en 27,7 °C en was gemiddeld 19,5 °C. Er was 13,6 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
25 januari » Alexander Graham Bell voert het eerste transcontinentale telefoongesprek, van New York naar San Francisco
22 april » Tijdens de Eerste Wereldoorlog maken Duitse troepen bij Ieper (België) voor het eerst gebruik van gifgas in de Ieperboog.
5 september » Begin van de Zimmerwaldconferentie.
14 september » De gemeente Amsterdam stelt de Gemeentelijken Woningdienst in, met Arie Keppler als directeur, die wordt belast met het aanpakken van de woningnood en van de krottenwijken in de binnenstad.
28 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Kout-El-Mara in Mesopotamië.
25 november » Albert Einstein presenteert zijn algemene relativiteitstheorie in het paper The field equations of gravitation.
Dag van overlijden 18 mei 1954
De temperatuur op 18 mei 1954 lag tussen 6,7 °C en 12,4 °C en was gemiddeld 9,1 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 1,3 uur zonneschijn (8%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
4 maart » Peter Bent Brigham Hospital in Boston geeft aan de eerste succesvolle niertransplantatie te hebben gedaan.
17 mei » Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft een arrest in de zaak Brown vs. The Board of Education waardoor de Amerikaanse middelbare scholen gedesegregeerd worden.
6 juni » Standard Luik wint voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Belgische voetbalbeker door RC Mechelen KM in de finale met 3-1 te verslaan.
4 juli » West-Duitsland wint in Zwitserland de wereldtitel door Hongarije in de finale van het WK voetbal met 3-2 te verslaan, het zogeheten Wonder van Bern.
7 oktober » Encycliek Ad Sinarum Gentem van Paus Pius XII aan het Chinese volk over de supranationaliteit van de Kerk.
7 november » Oprichting van het Olivaint Genootschap van België.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Kennedy, "Kennedy Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kennedy-family-tree/P14436.php : benaderd 11 mei 2025), "William Charles Cragg (1888-1954)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.