De temperatuur op 17 februari 1878 lag rond de 10,3 °C. De winddruk was 6 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
2 februari » Griekenland verklaart de oorlog aan Turkije.
19 februari » Thomas Edison verkrijgt een octrooi op de fonograaf.
3 maart » Kroning van Paus Leo XIII in Rome.
4 maart » Herstel van de rooms-katholieke bisschoppelijke hiërarchie in Schotland door oprichting van het aartsbisdom Saint Andrews en Edinburgh met vier bisdommen en het aartsbisdom Glasgow zonder suffragaan-bisdommen.
4 mei » De fonograaf wordt voor het eerst gedemonstreerd.
7 september » William Booth verandert de naam van zijn Christian Mission in The Salvation Army. In Nederlands wordt dit het Leger des Heils genoemd.
Trouwdag 31 juli 1897
De temperatuur op 31 juli 1897 lag rond de 17,9 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 74%. Bron: KNMI
19 februari » De aartsbisschoppen van Canterbury en York weerleggen in hun brief Saepius Officio de argumenten van Paus Leo XIII in zijn brief Apostolicae Curae tegen de geldigheid van de wijdingen in de Kerk van Engeland.
4 maart » William McKinley wordt beëdigd als 25e president van de Verenigde Staten
18 mei » Oprichting van de Chileense voetbalclub Unión Española
13 juli » Guglielmo Marconi verkrijgt octrooi op de draadloze telegraaf.
18 juli » In Parijs wordt het Parc des Princes officieel geopend.
30 oktober » In café de Kruif aan de Houttuinen in Delft wordt de 'Delftsche Studenten Bond' opgericht.
Dag van overlijden 26 december 1962
De temperatuur op 26 december 1962 lag tussen -10,9 °C en -3,1 °C en was gemiddeld -5,9 °C. Er was 4,0 mm neerslag gedurende 9,2 uur. Er was 0,5 uur zonneschijn (6%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
8 januari » Treinramp bij Harmelen, waarbij 93 doden vallen.
10 februari » Een spionnenruil vindt plaats tussen de Russische spion Rudolf Abel en de door de Russen neergehaalde Gary Powers.
22 maart » Benoeming van Gerardus de Vet tot bisschop van Breda in Nederland.
5 april » Na bijna vier jaar boren ontmoeten Zwitserse en Italiaanse arbeiders elkaar onder de St.-Bernhard. In maart 1964 wordt de Grote Sint-Bernhardtunnel voor auto's geopend.
16 augustus » De Britse popgroep The Beatles vervangt drummer Pete Best door Ringo Starr.
12 september » President John F. Kennedy verklaart dat de VS voor het eind van het decennium een mens naar de maan en weer terug zullen brengen.
Dag van begraven 1 januari 1963
De temperatuur op 1 januari 1963 lag tussen -10.2 °C en -4.8 °C en was gemiddeld -8.3 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
20 april » De NCRV-televisie zendt voor het eerst de serie I love Lucy van Lucille Ball uit.
3 juni » Paus Johannes XXIII sterft in Vaticaanstad
16 juni » Lancering van de Vostok 6 met aan boord Valentina Teresjkova voor een gezamenlijke vlucht met Vostok 5. Teresjkova wordt daarmee de eerste vrouw in de ruimte.
20 juli » De associatie-overeenkomst tussen de EEG en achttien Afrikaanse landen wordt getekend te Yaoundé.
28 augustus » Martin Luther King geeft zijn beroemde I Have a Dream speech tijdens een burgerrechtendemonstratie in Washington D.C.
5 november » Lyndon B. Johnson, dan nog vicepresident van de Verenigde Staten, brengt een officieel bezoek aan Nederland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Kennedy, "Kennedy Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kennedy-family-tree/P14176.php : benaderd 30 april 2025), "Florence Louise Goodwin (1878-1962)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.