De temperatuur op 2 februari 1867 lag rond de 9,4 °C. De winddruk was 13 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 65%. Bron: KNMI
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
17 februari » Het eerste schip vaart door het Suezkanaal.
20 februari » Opening van de tunnel van Trois-Ponts, de oudste tunnel van spoorlijn 42 tussen Rivage (provincie Luik en de Luxemburgse grens bij Gouvy.
30 maart » Om tien uur 's ochtends wordt de aankoop van Alaska (Alaska purchase) gesloten. Later dat jaar op 18 oktober wordt het gebied door het Keizerrijk Rusland overgedragen aan de Verenigde Staten. Het zou echter tot 1903 duren voordat de grens met Canada definitief wordt vastgelegd.
1 april » Singapore wordt een kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk.
19 juni » In Santiago de Querétaro wordt keizer Maximiliaan van Mexico geëxecuteerd door een vuurpeloton.
14 juli » Alfred Nobel geeft de eerste demonstratie van zijn uitvinding: dynamiet.
Trouwdag 4 juni 1889
De temperatuur op 4 juni 1889 lag rond de 21,0 °C. De winddruk was 10 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 60%. Bron: KNMI
27 juni » Huwelijk van prins Willem van Hohenzollern en prinses Maria Theresia van Bourbon in Slot Sigmaringen.
3 juli » De paardentram van de UTM (Utrechtse Tram-Maatschappij) wordt feestelijk geopend.
8 juli » Eerste editie van The Wall Street Journal.
6 september » In Antwerpen ontploft de patroonfabriek Corvilain. Er vallen 95 slachtoffers.
8 december » Op initiatief van Pim Mulier wordt de Nederlandse Atletiek en Voetbalbond, de voorloper van de KNVB, opgericht.
Dag van overlijden 2 januari 1945
De temperatuur op 2 januari 1945 lag tussen -3.7 °C en 3,7 °C en was gemiddeld 1,1 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
2 januari » De Duitse stad Neurenberg wordt gebombardeerd door de Geallieerden. Negentig procent van de oude stadskern wordt verwoest.
7 maart » De geallieerden krijgen de ongeschonden Ludendorffbrug over de Rijn in Remagen in handen.
29 april » Oprichting van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV).
9 juli » De Nederlandse minister van financiën, Piet Lieftinck, stelt de geldzuivering in: vóór 14 juli moeten alle bankbiljetten van 100 gulden worden ingeleverd.
31 oktober » Peru wordt een lidstaat van de Verenigde Naties
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Kennedy, "Kennedy Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kennedy-family-tree/P11844.php : benaderd 13 mei 2025), "Robert Elliot Hovey (1867-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.