1 januari » De Portugese ontdekkingsreiziger Gaspar de Lemos ontdekt de Baai van Guanabara. Hij ziet die aan voor een riviermonding en doopt hem vanwege de datum "Januaririvier", Rio de Janeiro.
11 mei » Christoffel Columbus vertrekt voor zijn vierde en laatste reis naar West-Indië.
26 mei » Beleg en ontzet van Huissen: Een leger in dienst van Karel van Gelre belegert de stad Huissen, die op dat moment in handen is van het Hertogdom Kleef.
15 juni » Christoffel Columbus ontdekt met zijn bemanning als eerste Europeaan het eiland Martinique.
13 maart » Slag bij Oosterweel: De Spanjaarden verslaan een geuzenleger nabij Antwerpen.
22 augustus » Komst van de Hertog van Alva met 16 000 soldaten, om de Nederlanden in opdracht van Filips II te straffen voor de Beeldenstorm in 1566 en de opstandigheid in het algemeen. Begin van een schrikbewind. Margaretha van Parma neemt ontslag en vertrekt naar Italië.
20 september » Hertog van Alva stelt de Raad van Beroerten in.
29 september » De Hertog van Alva arresteert tijdens een diner Graaf van Egmont en de Graaf van Hoorn op beschuldiging van verraad. Beiden worden op 5 juni 1568 in Brussel onthoofd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Kennedy, "Kennedy Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kennedy-family-tree/P11601.php : benaderd 6 mei 2025), "Agnes Cotgreave (1502-1567)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.