De temperatuur op 25 augustus 1944 lag tussen 13,9 °C en 25,0 °C en was gemiddeld 19,5 °C. Er was 10,6 uur zonneschijn (75%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
6 februari » Eerste geslaagde reageerbuisbevruchting, uitgevoerd door John Rock en Miriam Menkin.
18 maart » Tweede Wereldoorlog: nazi-troepen bezetten Hongarije.
30 juni » Voorlopig verschijnt het laatste nummer van het Dagblad van het Oosten.
1 augustus » In Warschau, Polen breekt de Opstand van Warschau uit tegen de Duitse bezetters.
25 september » De bevrijding van Helmond tijdens de Tweede Wereldoorlog.
3 december » In Griekenland breekt meteen na de bevrijding een burgeroorlog uit tussen communisten en koningsgezinden. Deze duurt tot 1949.
Trouwdag 23 mei 1975
De temperatuur op 23 mei 1975 lag tussen 3,5 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 7,4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 2,5 uur zonneschijn (16%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
23 april » Pete Ham van Badfinger pleegt zelfmoord op 27-jarige leeftijd.
16 mei » De Japanse Junko Tabei bereikt als eerste vrouw de top van de Mount Everest.
5 juli » Kaapverdië wordt onafhankelijk van Portugal.
14 september » In het Amsterdamse Rijksmuseum kerft een geestelijk gestoorde man met een tafelmes dertien keer in De Nachtwacht.
16 september » Papoea-Nieuw-Guinea wordt onafhankelijk van Australië.
27 september » In Utrecht wordt een grote demonstratie gehouden (door het kabinet georganiseerd) tegen de executie van vijf jonge Spaanse verzetsstrijders.
Dag van overlijden 11 juli 1977
De temperatuur op 11 juli 1977 lag tussen 11,5 °C en 23,0 °C en was gemiddeld 17,1 °C. Er was 11,1 uur zonneschijn (68%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
17 januari » Gary Gilmore wordt in Utah voor roofmoord door een executiepeloton doodgeschoten. Het is de eerste executie in de VS in tien jaar.
6 oktober » Eerste vlucht van een Mikojan-Goerevitsj MiG-29 Fulcrum, een Russische straaljager.
26 oktober » Het Nederlands voetbalelftal wint in Amsterdam met 1-0 van België in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978 in Argentinië. PSV'er René van de Kerkhof maakt in de vierde minuut het enige doelpunt. Het blijkt later de laatste (en 48ste) interland van sterspeler Johan Cruijff in Oranje.
15 november » Koningin Juliana opent de Drechttunnel bij Dordrecht.
4 december » Jean-Bédel Bokassa, president van de Centraal-Afrikaanse Republiek, kroont zichzelf tot keizer.
13 december » Een DC-3 vliegtuig van de Amerikaanse overheid stort neer na het opstijgen in Evansville (Indiana), waarbij 29 personen omkomen, onder wie het basketbalteam van de University of Evansville.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Karen M Hughes, "More like a forest than a tree!", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/karens-family-tree/I72425.php : benaderd 30 april 2025), "Prinz Ludwig Ferdinand Oskar Christian of PRUSSIA (1944-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.