De temperatuur op 16 oktober 1751 lag rond de 12,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: zeer betrokken omtrent helder. Bron: KNMI
12 maart » De Friese Staten verkopen het laatste deel van Het Bildt dat nog in hun bezit is.
23 maart » Bij een dijkdoorbraak nabij Uitweg ontstaat een wiel.
Trouwdag 14 juli 1769
De temperatuur op 14 juli 1769 lag rond de 18,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Typering van het weer: omtrent helder. Bijzondere weersverschijnselen: dauw. Bron: KNMI
19 mei » Kardinaal Giovanni Vincenzo Antonio Ganganelli wordt gekozen tot Paus Clemens XIV
28 mei » Bisschopswijding van Paus Clemens XIV in Rome.
4 juni » Kroning van Paus Clemens XIV in Rome.
2 november » Pioniers van een Spaanse expeditie, onder wie José Francisco Ortega en geleid door ene Don Gaspar de Portola, ontdekten de Golden Gate nabij San Francisco.
Dag van overlijden 25 februari 1805
De temperatuur op 25 februari 1805 lag rond de 4,0 °C. Er was 88 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het westen. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
1 februari » Op de stadsgracht te Leeuwarden heeft een wedstrijd plaats voor vrouwspersoonen. Er verschijnen 130 schaatsrijdsters aan de start, terwijl er op de stadswallen 10.000 toeschouwers staan. De eerste prijs is een gouden oorijzer ter waarde van 105 gulden en Trijntje Pieters van Poppingawier mag zich na afloop met het oorijzer tooien.
26 mei » In de kathedraal van Milaan wordt Napoleon Bonaparte tot koning van Italië gekroond.
21 oktober » Slag bij Trafalgar. Horatio Nelson verslaat een Frans-Spaanse vloot en sneuvelt.
13 november » Het leger van Napoleon neemt Wenen in.
26 november » Het Pontcysyllte-aquaduct werd in gebruik genomen in Wales.
2 december » In de Slag bij Austerlitz verslaan Franse troepen onder Napoleon een gecombineerde Russisch-Oostenrijkse strijdmacht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Karen M Hughes, "More like a forest than a tree!", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/karens-family-tree/I72016.php : benaderd 30 april 2025), "Frederica Luise von HESSEN-DARMSTADT (1751-1805)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.