De temperatuur op 13 januari 1928 lag tussen 4,1 °C en 9,2 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 5,9 mm neerslag. Er was 2,5 uur zonneschijn (31%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
28 februari » Totstandkoming eerste radiotelefonische verbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië via Radio Kootwijk
11 maart » Voor de eerste maal kan op de radio, dankzij de AVRO, worden geluisterd naar het verslag van een voetbalwedstrijd, Nederland-België. De verslaggever in het Olympisch Stadion in Amsterdam is Han Hollander.
18 juni » Amelia Earhart vliegt als eerste vrouw over de Atlantische Oceaan, als passagier.
5 augustus » De eerste marathon van Amsterdam wordt gelopen als onderdeel van de Olympische Zomerspelen 1928.
6 oktober » Chiang Kai-shek wordt president van Kwomintang-China.
21 oktober » Opening van het Stadio Sandro Cabassi in Carpi, Italië.
Trouwdag 9 december 1952
De temperatuur op 9 december 1952 lag tussen -5.8 °C en -1.9 °C en was gemiddeld -3.1 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
18 februari » Griekenland en Turkije treden toe tot de NAVO.
27 mei » Verdrag tot oprichting van de Europese Defensiegemeenschap (EDG).
23 juli » Asnoldo Devonish wint de bronzen medaille op het onderdeel hink-stap-sprong bij de Olympische Spelen en daarmee de eerste olympische plak ooit voor Venezuela.
4 oktober » In Brussel wordt de Noord-Zuidverbinding ingehuldigd.
27 oktober » Opening van het Estadio Nacional in Lima, Peru.
31 oktober » Ontploffing allereerste waterstofbom op het atol Eniwetok (VS-tijdsrekening).
Dag van overlijden 10 oktober 1998
De temperatuur op 10 oktober 1998 lag tussen 9,4 °C en 15,2 °C en was gemiddeld 11,6 °C. Er was 5,8 mm neerslag gedurende 5,0 uur. Er was 0,9 uur zonneschijn (8%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
25 maart » Ontslag van de Nederlander Diogo Reesink als bisschop van Almenara en zijn benoeming tot bisschop van Teófilo Otoni in Brazilië.
21 mei » President Soeharto van Indonesië treedt af.
1 juni » Het Nederlands voetbalelftal speelt in Eindhoven een oefenduel tegen Paraguay en wint met 5-1, onder meer door twee treffers van Marc Overmars.
10 juni » In België wordt ex-minister Alain Van der Biest veroordeeld tot 30 maanden celstraf.
12 juli » Gastland Frankrijk wint voor de eerste keer in de geschiedenis de wereldtitel door Brazilië met 3-0 te verslaan in de finale van het WK voetbal.
2 augustus » Marco Pantani wint de 85 en door dopingperikelen geteisterde editie van de Ronde van Frankrijk. De Italiaanse wielrenner neemt de titel over van zijn Duitse collega Jan Ullrich, die ditmaal tweede wordt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hanja Kall, "Kall Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kall-family-tree/P580.php : benaderd 6 mei 2025), "Glenn Austin Bradley (1928-1998)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.