De temperatuur op 3 februari 1905 lag tussen 0.9 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 3,0 °C. Er was 4,7 uur zonneschijn (51%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
15 januari » Bij Loen, Noorwegen veroorzaakt een in een meer gestort rotsblok een tsunami. Er vallen 61 doden.
30 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt zijn eerste officiële interland. België was de tegenstander. Na negentig minuten was de stand 1-1; Nederland won uiteindelijk met 4-1.
1 juni » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Sporting Gijón.
27 juni » Er breekt muiterij uit op het Russische oorlogsschip Potemkin.
24 augustus » Wielrenner Lucien Petit-Breton scherpt het zeven jaar oude werelduurrecord aan tot 41 kilometer en 110 meter.
5 september » Einde van de Russisch-Japanse Oorlog, bij het tekenen van het Verdrag van Portsmouth. Dit was ten gunste van Japan.
Trouwdag 15 februari 1926
De temperatuur op 15 februari 1926 lag tussen 3,5 °C en 8,8 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 2,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
19 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Sogndal Idrettslag, het latere Sogndal Fotball.
8 maart » Vier maanden na de Nacht van Kersten krijgt Nederland een nieuwe regering, het kabinet-De Geer I.
9 maart » Oprichting van de Noorse voetbalclub Strindheim IL uit Trondheim.
9 mei » De Amerikaanse ontdekkingsreizigers Richard Byrd en Floyd Bennett vliegen als eersten over de Noordpool.
31 mei » Oprichting van het Nationaal park Kruger in Zuid-Afrika.
20 juni » Demonstratie van de eerste, draadloze telefoon te Berlijn.
Dag van overlijden 19 september 1994
De temperatuur op 19 september 1994 lag tussen 10,3 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 2,8 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (7%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
23 februari » Olga Koezenkova vestigt het eerste officiële wereldrecord kogelslingeren bij de vrouwen met een worp van 66,84 meter.
23 maart » De Mexicaanse presidentskandidaat Luis Donaldo Colosio wordt vermoord in Tijuana.
25 maart » De Roemeense president Ion Iliescu verleent 24 voormalige communisten, die sinds 1989 gevangen zaten, gratie en stelt hen op vrije voeten.
21 augustus » Bij het neerstorten van een Marokkaans passagiersvliegtuig komen alle 44 inzittenden, onder wie 16 buitenlanders, om het leven. Het toestel verongelukt tien minuten na het opstijgen in de buurt van de stad Agadir.
29 oktober » Een man met een halfautomatisch geweer schiet in Washington D.C. acht tot dertig kogels af op het Witte Huis, waarbij een ruit sneuvelt. Twee omstanders overmeesteren hem.
30 oktober » Een van de meest gezochte verdachten in de Italiaanse smeergeldaffaire, een financier die nauw heeft samengewerkt met de socialistische oud-premier Bettino Craxi, wordt in Parijs gearresteerd na bijna twee jaar voortvluchtig te zijn geweest.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Marijke Jensen, "Jensen Ancestry Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/jensen-ancestry-tree/I402549959502.php : benaderd 10 mei 2025), "Elisabeth Johanna Gertenaar (1905-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.