De temperatuur op 10 augustus 1940 lag tussen 13,8 °C en 20,5 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 1,2 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
15 mei » Tweede Wereldoorlog: Duitse inval in Noord-Frankrijk.
17 mei » Tweede Wereldoorlog: Na het bombardement op Middelburg wordt de strijd in Zeeland opgegeven, drie dagen nadat Nederland capituleerde.
24 mei » Igor Sikorsky voert de eerste succesvolle vlucht uit met een helikopter met 1 rotor.
29 mei » Seyss-Inquart aanvaardt het ambt van rijkscommissaris in Nederland.
4 juni » Tweede Wereldoorlog: de Duinkerke evacuatie komt tot een einde: Britse troepen evacueren 338.000 troepen uit Duinkerken in Frankrijk. Om het moreel van het land te werven, levert Winston Churchill, alleen aan het House of Commons, zijn beroemde "We shall fight on the beaches" toespraak.
25 juni » De Nederlandse onderzeeboot O 13 keert niet terug van een patrouille op de Noordzee en wordt officieel als vermist beschouwd.
Trouwdag 2 april 1959
De temperatuur op 2 april 1959 lag tussen 6,8 °C en 14,6 °C en was gemiddeld 10,6 °C. Er was 1,2 uur zonneschijn (9%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
2 januari » De Russen lanceren het 360 kilo wegende ruimteschip Loena 1, het eerste door mensenhanden gemaakte voorwerp, dat na de maan gepasseerd te zijn, een kunstplaneetje wordt van de zon. Dit wordt mogelijk doordat het ruimteschip een grotere snelheid krijgt dan 11,2 kilometer per seconde, de snelheid die nodig is om aan de aantrekkingskracht van de Aarde te ontsnappen (de zg. ontsnappingssnelheid).
18 mei » Sparta wint met 4-0 bij DWS in het Olympisch Stadion van Amsterdam en wordt zo de eerste Rotterdamse landskampioen in het betaalde voetbal.
1 juli » Willem Duys maakt zijn debuut als televisiepresentator.
21 augustus » Hawaï wordt de vijftigste staat van de Verenigde Staten van Amerika.
13 december » Mies Bouwman leidt de allereerste inzamelingsactie op televisie in Nederland; Redt een kind, voor Algerijnse vluchtelingen in Marokko.
16 december » België belooft Belgisch-Congo de onafhankelijkheid.
Dag van overlijden 28 juli 2010
De temperatuur op 28 juli 2010 lag tussen 14,4 °C en 22,3 °C en was gemiddeld 18,7 °C. Er was 8,1 mm neerslag gedurende 3,0 uur. Er was 9,4 uur zonneschijn (60%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
1 januari » De Belgische politicus Herman Van Rompuy begint aan zijn ambtstermijn als eerste permanente voorzitter van de Europese Raad.
28 april » De Nederlandse voetbalclub SC Veendam vraagt faillissement aan.
11 mei » Atlético Madrid wint de Europa Leage door in de finale Fulham FC met 2-1 te verslaan.
14 oktober » De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties verklaart de runderpest uitgeroeid. Dit is het tweede virus in de geschiedenis, na de pokken, dat door de mens uitgeroeid is.
14 oktober » Installatie van het kabinet-Rutte I in Nederland.
31 oktober » In Ivoorkust worden presidentsverkiezingen gehouden. Geen van de kandidaten behaalt een meerderheid, waardoor op 28 november 2010 een tweede ronde gehouden wordt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Ken Howry, "Howry Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/howry-family-tree/I7.php : benaderd 2 mei 2025), "Virginia Sue Foster (1940-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.