15 maart » Verheffing van de rooms-katholieke apostolische prefectuur Denemarken tot het apostolisch vicariaat Denemarken.
27 maart » In Manresa (Catalonië) wordt de Bases de Manresa, een ontwerp voor een regionale grondwet, goedgekeurd.
3 april » Het eerste sundae-ijsje wordt gedocumenteerd.
14 mei » Oprichting van huidige Arnhemse voetbalclub Vitesse.
7 juli » De Nederlander Janus Ooms wint als eerste niet-Britse roeier de Diamond Sculls in Henley, het officieuze wereldkampioenschap.
18 december » Wereldpremière van De notenkraker van Tsjaikovski in het Mariinskitheater te Sint-Petersburg.
Trouwdag 1 augustus 1909
De temperatuur op 1 augustus 1909 lag tussen 12,4 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 16,1 °C. Er was 6,0 mm neerslag. Er was 8,1 uur zonneschijn (52%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
31 maart » De kiel van de Titanic wordt gelegd.
18 april » Jeanne d'Arc wordt in Rome zalig verklaard.
24 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Everton in Viña del Mar.
17 september » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Real Sociedad.
7 december » Leo Baekeland verkrijgt octrooi op bakeliet.
Dag van overlijden 16 juli 1977
De temperatuur op 16 juli 1977 lag tussen 5,7 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 8,4 uur zonneschijn (52%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
3 januari » Apple Inc. wordt een officieel geregistreerde bedrijfsvorm. Dit voor meer zekerheid en veiligheid.
15 april » Roman Polański verschijnt voor de rechter in Los Angeles op verdenking van verkrachting van een dertienjarig meisje.
23 mei » Zuid-Molukkers beginnen een treinkaping bij De Punt en gijzeling van een lagere school in Bovensmilde.
30 juni » De Oost-Afrikaanse Gemeenschap, een samenwerkingsverband van Tanzania, Oeganda en Kenia, wordt ontbonden. De gemeenschap was al sinds de staatsgreep van Idi Amin in Oeganda, waarmee Tanzania zich nooit heeft kunnen verzoenen, in de versukkeling geraakt.
5 september » De West-Duitse werkgeversvoorzitter Hanns-Martin Schleyer wordt door RAF-sympathisanten ontvoerd.
12 oktober » Het Nederlands voetbalelftal wint in Belfast met 1-0 van Noord-Ierland in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978 in Argentinië. PSV'er Willy van de Kerkhof maakt in de 74ste minuut het enige doelpunt. Zijn clubgenoot Willy van der Kuylen speelt zijn 22ste en laatste interland voor Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Ken Howry, "Howry Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/howry-family-tree/I383.php : benaderd 14 mei 2025), "Ora Mae HOWRY (Wynn) (1892-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.