De temperatuur op 8 januari 1915 lag tussen 3,7 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 4,5 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
19 januari » Georges Claude krijgt octrooi op de neonlamp.
25 januari » Alexander Graham Bell voert het eerste transcontinentale telefoongesprek, van New York naar San Francisco
16 februari » De Fransen beginnen in Champagne een winteroffensief tegen de Duitse troepen; een maand later wordt het zonder enig resultaat afgeblazen.
3 maart » Oprichting van de National Advisory Committee for Aeronautics (NACA), de voorganger van de NASA.
3 mei » Rome zegt het drievoudig bondgenootschap met Duitsland en Oostenrijk-Hongarije op en verklaart op 23 mei de oorlog aan de Donaumonarchie.
14 september » De gemeente Amsterdam stelt de Gemeentelijken Woningdienst in, met Arie Keppler als directeur, die wordt belast met het aanpakken van de woningnood en van de krottenwijken in de binnenstad.
Trouwdag 2 december 1933
De temperatuur op 2 december 1933 lag tussen -0.8 °C en 2,0 °C en was gemiddeld 0.5 °C. Er was 2,9 uur zonneschijn (36%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
25 juni » Vrijgave van de Verklaring van Feiten door Jehova's getuigen in nazi-Duitsland.
14 augustus » Emilio Comici en de gebroeders Dimai beklimmen als eerste de onmogelijk geachte noordwand van de Cima Grande (Drei Zinnen).
25 augustus » Wielrenner Jan van Hout rijdt op de baan van Roermond een nieuw werelduurrecord.
30 augustus » Oprichting van Air France.
10 september » Plechtige opening van de Sint-Annatunnel, een voetgangerstunnel onder de Schelde in Antwerpen door burgemeester Camille Huysmans.
16 november » De Verenigde Staten knopen diplomatieke banden aan met de Sovjet-Unie
Dag van overlijden 28 februari 1974
De temperatuur op 28 februari 1974 lag tussen -2 °C en 5,7 °C en was gemiddeld 1,5 °C. Er was 8,4 uur zonneschijn (78%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
13 april » Gerrie Knetemann wint de negende editie van de Amstel Gold Race.
29 mei » Feyenoord wint als eerste Nederlandse club de UEFA Cup door in De Kuip met 2-0 van Tottenham Hotspur te winnen.
3 juli » Het Nederlands voetbalelftal wint met 2-0 van Brazilië bij het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Johan Neeskens en Johan Cruijff scoren in Dortmund.
9 augustus » De tanker Metula van de Curaçaosche Scheepvaart Mij. uit Willemstad loopt aan de grond in de Straat Magellaan bij Zuid-Chili. 53.000 ton ruwe olie vervuilt de stranden van Vuurland en tot 40.000 pinguïns komen om.
6 september » De Tijd verschijnt voor het eerst als (opinie)weekblad, en wel onder leiding van hoofdredacteur Arie Kuiper.
1 december » Een Boeing 727 verongelukt in slecht weer bij Washington Dulles International Airport. Alle 92 inzittenden komen om.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I671.php : benaderd 5 mei 2025), "Tove Margrethe Hansen (1915-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.