De temperatuur op 22 mei 1905 lag tussen 3,2 °C en 12,0 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 8,2 uur zonneschijn (51%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
2 januari » Russische troepen in Port Arthur capituleren voor de Japanse eenheden. De overgave vindt plaats zonder instemming van het Russische oppercommando.
15 januari » Bij Loen, Noorwegen veroorzaakt een in een meer gestort rotsblok een tsunami. Er vallen 61 doden.
4 maart » Theodore Roosevelt wordt her-beëdigd als 26e president van de Verenigde Staten
27 mei » In de Slag bij Tsushima verslaat Japan de Russische vloot.
1 juni » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Sporting Gijón.
16 oktober » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Chiasso.
Trouwdag 20 mei 1932
De temperatuur op 20 mei 1932 lag tussen 14,0 °C en 25,9 °C en was gemiddeld 19,7 °C. Er was 4,9 uur zonneschijn (31%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
27 maart » Oprichting van de amateurvoetbalclub VV De Bataven.
21 mei » Amelia Earhart voltooit als eerste vrouw een non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan.
28 mei » De Afsluitdijk wordt om twee minuten over één 's middags gesloten; de Zuiderzee is nu het IJsselmeer.
28 juni » In België wordt de eerste taalwet in stemming gebracht.
18 juli » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Padang in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
20 november » Aardbeving bij Uden met een sterkte van 5,0 op de Schaal van Richter.
Dag van overlijden 22 november 1981
De temperatuur op 22 november 1981 lag tussen 10,8 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 11,9 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
30 maart » Amerikaans president Ronald Reagan wordt in de borst geschoten door John Hinckley Jr., een vriend van de familie van de vicepresident. Twee politieofficieren en James Brady raken ook gewond.
20 juni » Duizenden mensen wandelen door de in aanbouw zijnde Hemtunnel tussen Zaandam en Amsterdam om de mijlpaal te vieren dat het afzinken van tunneldelen onder het Noordzeekanaal is gelukt.
3 september » Het Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie van vrouwen wordt van kracht.
3 oktober » De hongerstaking van IRA-gevangenen in de Maze-gevangenis in Belfast eindigt na zeven maanden en tien doden.
25 november » Een groep van circa honderd huurlingen probeert de regering van president France-Albert René omver te werpen. Als de actie mislukt, kapen 44 huurlingen een toestel van Air India met 79 mensen aan boord.
29 november » Dammer Harm Wiersma wint de beslissende wedstrijd in de strijd om de wereldtitel van de Rus Anatoli Gantwarg.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I6063.php : benaderd 6 mei 2025), "Laurits Hjort (1905-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.