De temperatuur op 12 januari 1914 lag tussen -7.2 °C en -1.2 °C en was gemiddeld -3.9 °C. Er was 2,2 uur zonneschijn (27%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
7 april » De 'Vereeniging tot stichting en exploitatie van vakantie-oorden in Nederland "Zomers Buiten"' wordt opgericht in Amsterdam.
26 augustus » Begin van de Slag bij Tannenberg, het eerste Duitse succes tijdens de Eerste Wereldoorlog.
9 oktober » In België valt Antwerpen in Duitse handen.
19 oktober » De Eerste Slag om Ieper breekt uit.
31 oktober » Het Duitse 16e Beierse reserve infanterieregiment, waarbij Adolf Hitler, verovert Geluveld in de Eerste Slag om Ieper
10 november » De Duitsers bezetten Diksmuide tijdens de Slag om de IJzer in de Eerste Wereldoorlog.
Trouwdag 15 december 1940
De temperatuur op 15 december 1940 lag tussen -4,3 °C en -0,7 °C en was gemiddeld -2,5 °C. Er was 4,9 uur zonneschijn (63%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
29 februari » De film Gone with the Wind wint acht Oscars.
13 mei » Winston Churchill houdt zijn "Bloed, zwoegen, tranen en zweet" speech in het Engelse Lagerhuis.
25 mei » Opening van het Estadio Ramón Tahuichi Aguilera in Santa Cruz de la Sierra, Bolivia.
28 mei » De Belgische koning Leopold III capituleert met zijn troepen (zie België in de Tweede Wereldoorlog).
24 juli » De Nederlandsche Unie, geleid door J. de Quay, L. Einthoven en J. Linthorst Homan, presenteert zich. Men zoekt samenwerking met de Duitse bezetter.
9 december » Het Britse leger valt Italiaanse troepen in Noord-Afrika aan.
Dag van overlijden 27 november 1995
De temperatuur op 27 november 1995 lag tussen 4,8 °C en 9,3 °C en was gemiddeld 7,2 °C. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
10 mei » De regering van Japan aanvaardt een aanvullende begroting van 2,73 biljoen yen (ruim 50 miljard gulden) die de kwakkelende economie nieuwe impulsen moet geven.
10 mei » Het ebolavirus heeft in de Zaïrese stad Kikwit aan zeker honderd mensen het leven gekost, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties.
19 mei » De vier verdachten die sinds februari vanwege het Agusta-schandaal in de Luikse Lantin-gevangenis zaten, worden vrijgelaten. De Kamer van Inbeschuldigingstelling acht hun aanhouding niet langer noodzakelijk voor het onderzoek.
13 juni » De in NRC Handelsblad verschenen artikelenreeks over de beursintroductie van KPN wordt bekroond met de Financiële Persprijs 1994.
6 september » Het Nederlands voetbalelftal blijft in de race voor plaatsing voor Euro 1996. "Oranje" verslaat Wit-Rusland in Rotterdam met 1-0 door een doelpunt van Youri Mulder.
19 september » The Washington Post publiceert het manifest van de Unabomber.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I506.php : benaderd 5 mei 2025), "Dorthea Cathrine Balle (1914-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.