Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
4 maart » Een studie in rood, het eerste Sherlock Holmes verhaal begint.
4 maart » James Garfield wordt beëdigd als 20e president van de Verenigde Staten
1 juni » Eerste Nederlandse openbare telefoonnetwerk wordt in gebruik genomen.
4 juni » De Brabantse Lijn, de spoorlijn die Tilburg met Nijmegen verbindt, wordt geopend.
30 juni » Opening van het Széchenyibad in het Hongaarse hoofdstad Boedapest.
23 juli » De 5-jarige Johannes Huibers, later bisschop van Haarlem, legt de eerste steen van het Centraal Station te Amsterdam.
Trouwdag 11 mei 1911
De temperatuur op 11 mei 1911 lag tussen 10,6 °C en 23,4 °C en was gemiddeld 17,0 °C. Er was 11,2 uur zonneschijn (72%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
13 februari » Oprichting van de Kroatische voetbalclub HNK Hajduk Split.
31 mei » De Titanic wordt te water gelaten.
15 juni » De Tabulating Machine Corporation, de Computing Scale Corporation en de International Time Recording Company gaan verder als Tabulating Computing Recording Corporation (tegenwoordig IBM).
23 oktober » Italiaans-Turkse Oorlog: Kapitein-Vlieger Carlos Piazza steeg op 23 oktober 1911 om 06:19 uur met zijn Blériot XI op voor een verkenningsvlucht, om zo de Turks-Arabische opmars te lokaliseren. Hierdoor legde Kapitein-Vlieger Carlos Piazza de eerste oorlogsvlucht af in de geschiedenis en was de Blériot XI het eerste militaire vliegtuig dat ingezet werd tijdens een oorlog. Gevolgd door Kapitein-Vlieger Ricardo Moizo in een Nieuport.
30 oktober » In Brussel vindt onder leiding van Hendrik Lorentz de allereerste Solvay-conferentie plaats.
14 december » Roald Amundsen bereikt als eerste mens de Zuidpool.
Dag van overlijden 30 januari 1945
De temperatuur op 30 januari 1945 lag tussen -7 °C en 2,2 °C en was gemiddeld -3.4 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 4,3 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
13 februari » Een bombardement door de geallieerden verwoest de Duitse stad Dresden.
19 maart » Tweede Wereldoorlog: bombardement van Doetinchem door de geallieerden.
30 maart » Tweede Wereldoorlog: Russische troepen vallen Oostenrijk binnen en bezetten Wenen. Canadese troepen die enkele dagen eerder bij Rees de Rijn zijn overgestoken, passeren bij de Achterhoek de Duits-Nederlandse grens waarmee de bevrijding van Oost-en Noord-Nederland begint.
26 juni » Het Handvest van de Verenigde Naties wordt ondertekend in San Francisco.
25 juli » Winston Churchill verliest tegen de verwachting in de Britse verkiezingen.
1 december » Onder leiding van Ab Goubitz wordt de eerste Nederlandse uitzending van de ochtendgymnastiek uitgezonden
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I459.php : benaderd 3 mei 2025), "Hendrik Elderenbos (1881-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.