De temperatuur op 28 december 1913 lag tussen 0,2 °C en 3,0 °C en was gemiddeld 1,8 °C. Er was 1,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
15 april » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Independiente Medellín.
28 mei » Drie Fransen bereiken met een ballon als eersten een hoogte van meer dan 10.000 meter.
29 mei » In Parijs gaat het ballet Le Sacre du printemps van Igor Stravinsky in première.
9 september » Tijdens onweer komt een zeppelin in de Noordzee terecht, 14 bemanningsleden komen om. Dit is het eerste dodelijke ongeval met een zeppelin.
25 oktober » Oprichting van het bisdom Rijsel in Frankrijk, afgesplitst van het aartsbisdom Kamerijk.
21 december » In de New York World verschijnt de eerste kruiswoordpuzzel. Hij is bedacht door Arthur Wynne.
Trouwdag 14 juli 1942
De temperatuur op 14 juli 1942 lag tussen 12,0 °C en 19,3 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 4,0 mm neerslag gedurende 2,9 uur. Er was 2,5 uur zonneschijn (15%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
9 februari » Het grote lijnschip SS Normandie vat vlam, kapseist en zinkt in de haven van New York tijdens de ombouw tot troepentransportschip.
15 februari » Rond half vijf 's ochtends liep Hr. Ms. Van Ghent, door een navigatiefout, aan de grond in Stolze-straat op het kustrif van het eiland Bamidjo.
28 februari » Hr. Ms. De Ruyter zinkt en Karel Doorman gaat met zijn schip ten onder.
3 mei » In concentratiekamp Sachsenhausen worden 72 Nederlanders geëxecuteerd. Het merendeel was lid van de Ordedienst.
17 juli » Het eerste transport met Nederlandse joden komt aan in kamp Birkenau.
7 augustus » De Amerikanen landen op Guadalcanal wat de Slag om Guadalcanal inluidt.
Dag van overlijden 21 maart 2003
De temperatuur op 21 maart 2003 lag tussen 0.2 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 10,3 uur zonneschijn (84%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
5 juni » Paus Johannes Paulus II bezoekt Kroatië. Het is de honderdste buitenlandse reis van zijn ambtsperiode.
25 juli » Kort nadat Andrij Serdinov het wereldrecord op de 100 meter vlinderslag op 51,76 heeft gebracht, verbetert Michael Phelps die tijd tot 51,47 bij de WK zwemmen in Barcelona.
30 juli » De laatste Volkswagen Kever, in de jaren dertig ontworpen door Ferdinand Porsche, rolt in Mexico van de band.
26 augustus » Kadebreuk in Wilnis: de ringdijk van de polder Groot-Mijdrecht breekt door ten gevolge van uitdroging van de veenkade door de voorafgaande hittegolf.
14 september » De bevolking van Estland spreekt zich uit voor toetreding tot de EU.
12 oktober » Autocoureur Michael Schumacher sleept na een loodzware wedstrijd zijn zesde wereldtitel in zijn carrière binnen, een record dat nog steeds stand houdt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I4259.php : benaderd 7 mei 2025), "Erhard Valentin Reinbach (1913-2003)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.