De temperatuur op 3 september 1909 lag tussen 5,3 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 10,7 uur zonneschijn (79%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
16 januari » Ernest Shackleton ontdekt de magnetische zuidpool.
17 maart » Aanvaring tussen Duits en Noors schip bij de ingang van de Nieuwe Waterweg, acht doden.
31 maart » De kiel van de Titanic wordt gelegd.
15 augustus » Oprichting van voetbalclub VUC in Den Haag.
7 december » Leo Baekeland verkrijgt octrooi op bakeliet.
Trouwdag 2 juli 1939
De temperatuur op 2 juli 1939 lag tussen 9,1 °C en 19,5 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 11,2 uur zonneschijn (67%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
29 januari » Op initiatief van Maurice van Nieuwenhuizen wordt de "Nederlandsche Jiu-Jitsu Bond" (NJJB) opgericht, een van de voorlopers van de Judo Bond Nederland.
14 maart » Eric Albada Jelgersma, Nederlands ondernemer († 2018)
15 maart » Duitse troepen bezetten Praag, waarna het resterende deel van Tsjechië met weinig weerstand wordt geannexeerd door het Derde Rijk en herbenoemd tot het Protectoraat Bohemen en Moravië. Slowakije heeft zich de dag voordien met de hulp van Hitler onafhankelijk verklaard, waarna het een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
27 augustus » Het Slowaaks voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. In Bratislava wordt Duitsland met 2-0 verslagen.
8 oktober » Duitsland annexeert westelijk Polen.
26 november » Het Sovjet-Russische leger bombardeert eigen gebied dicht bij de Finse grens en geven de Finnen hiervan de schuld.
Dag van overlijden 4 februari 1981
De temperatuur op 4 februari 1981 lag tussen 0.9 °C en 5,4 °C en was gemiddeld 3,7 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 3,3 uur. Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
12 januari » Zuid-Afrikaanse troepen vallen het zuiden van Angola binnen.
23 februari » Antonio Tejero probeert tevergeefs een staatsgreep te plegen in Spanje. Die is bekend geworden onder de naam 23-F.
10 mei » Verkiezing van François Mitterrand tot president van Frankrijk. Hij verslaat de zittende president Valéry Giscard d'Estaing met 51,8 tegen 48%.
11 juni » De Iranese stad Golbaf wordt met de grond gelijk gemaakt door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Er vallen meer dan duizend doden.
20 juni » Duizenden mensen wandelen door de in aanbouw zijnde Hemtunnel tussen Zaandam en Amsterdam om de mijlpaal te vieren dat het afzinken van tunneldelen onder het Noordzeekanaal is gelukt.
31 oktober » Einde van de Eerste Tovenaarsoorlog (Harry Potter)
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I3168.php : benaderd 10 mei 2025), "Hans Peder Pedersen (1909-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.