De temperatuur op 28 oktober 1918 lag tussen 5,7 °C en 14,8 °C en was gemiddeld 9,8 °C. Er was 1,5 uur zonneschijn (15%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
9 april » Succesvolle Duitse aanval in Vlaanderen.
1 juni » Oprichting van de Nederlandse amateurvoetbalvereniging Excelsior Maassluis.
17 oktober » Officiële stichting van Joegoslavië.
16 november » De Democratische Republiek Hongarije wordt uitgeroepen
9 december » Oprichting van de Finse Nationale Coalitiepartij.
Trouwdag 7 september 1945
De temperatuur op 7 september 1945 lag tussen 7,6 °C en 19,7 °C en was gemiddeld 12,9 °C. Er was 3,2 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
5 februari » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalclub Sociedad Deportiva Aucas.
7 maart » De geallieerden krijgen de ongeschonden Ludendorffbrug over de Rijn in Remagen in handen.
25 juli » Winston Churchill verliest tegen de verwachting in de Britse verkiezingen.
14 september » Benoeming van de Nederlander Martin Lucas tot apostolisch delegaat in Zuid-Afrika.
5 december » Vijf Amerikaanse TBF Avenger bommenwerpers verdwijnen op mysterieuze wijze tijdens een routine-trainingsmissie in de Bermudadriehoek. Tijdens een reddingsoperatie om ze terug te vinden, verdwijnen nog eens zes vliegtuigen en 27 mensen.
15 december » Generaal Douglas MacArthur verordonneert een einde aan Shinto als Japanse staatsgodsdienst.
Dag van overlijden 29 januari 2011
De temperatuur op 29 januari 2011 lag tussen -5.6 °C en 0.6 °C en was gemiddeld -3 °C. Er was 7,9 uur zonneschijn (89%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
3 maart » De Verenigde Staten en Frankrijk keren zich tegen het plan van de Venezolaanse president Hugo Chávez om te bemiddelen in het conflict in Libië.
16 april » In het Heide-Park wordt de attractie Krake geopend.
14 mei » In het Duitse Düsseldorf vindt de finale van het Eurovisiesongfestival plaats.
20 augustus » Begin van de Slag om Tripoli, een stadsgevecht tijdens de opstand in Libië.
2 september » Het Nederlands voetbalelftal behaalt zijn grootste overwinning door in Eindhoven San Marino met 11-0 te verslaan.
30 december » Justitie in Polen klaagt 78 voetbalfans aan, van onder meer Lech Poznan (hoogste divisie) en Zawisza Bydgoszcz (tweede divisie), wegens het organiseren en houden van gevechten rond voetbalwedstrijden en het deelnemen aan een criminele organisatie.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I1900.php : benaderd 6 mei 2025), "Grethe Wimmelmann (1918-2011)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.