De temperatuur op 25 november 1915 lag tussen -0,1 °C en 6,3 °C en was gemiddeld 2,8 °C. Er was 3,3 mm neerslag. Er was 0,4 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
31 januari » Duitsland zet tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het eerst gifgas in, in Polen tegen de Russen.
18 maart » De Geallieerden lijden een zware nederlaag op zee in Turkije bij de slag om Gallipoli.
24 april » De Armeense Genocide begint.
1 augustus » De spoorlijn Uithoorn - Alphen aan den Rijn wordt geopend.
5 augustus » Duitse troepen nemen de Poolse hoofdstad Warschau in.
Trouwdag 6 juli 1941
De temperatuur op 6 juli 1941 lag tussen 8,6 °C en 28,0 °C en was gemiddeld 19,5 °C. Er was 14,7 uur zonneschijn (89%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
21 januari » De Britten vallen Tobroek in Libië aan.
9 maart » De Duitse bezetters ontbinden alle Nederlandse omroepen; de Rijksradio Omroep, ook wel de Nederlandsche Omroep genoemd, kwam ervoor in de plaats.
22 juni » Nazi-Duitsland begint Operatie Barbarossa, de grootste militaire onderneming in de geschiedenis, tegen de Sovjet-Unie.
21 oktober » Massamoorden door de nazi's in onder meer Kragujevac.
8 december » In het concentratiekamp Chełmno bij Łódź gebruikt Duitsland voor het eerst op vrachtwagens gemonteerde gaskamers om joden te vermoorden.
15 december » De Nederlandse onderzeeboot O 16 zinkt door een explosie van een Japanse mijn.
Dag van overlijden 25 april 1994
De temperatuur op 25 april 1994 lag tussen 4,4 °C en 14,6 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Er was 5,2 uur zonneschijn (36%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
24 april » De Britse koningin Elizabeth neemt haar enige dochter, prinses Anne, op in de Orde van de Kouseband, de hoogste Britse ridderorde.
27 april » Wielrenner Graeme Obree verbetert in Bordeaux het bijna één jaar oude werelduurrecord van Chris Boardman (52,270 kilometer) en brengt het op 52,713km.
15 juli » Bankemployés, metaalarbeiders en taxichauffeurs sluiten zich aan bij de stakers die proberen de militaire regering van Nigeria omver te werpen door de economie lam te leggen.
24 juli » Miguel Indurain wint de 81 editie van de Ronde van Frankrijk. Het is de vierde eindoverwinning op rij voor de Spaanse wielrenner.
29 juli » Naar schatting 150.000 mensen uit alle delen van Bangladesh betogen in de hoofdstad Dhaka voor het ophanging van de schrijfster en islamcriticus Taslima Nasreen.
27 november » Zaïre draagt 37 Rwandese vluchtelingen over aan de autoriteiten van hun geboorteland. Zij worden ervan beschuldigd de orde verstoord te hebben in de kampen bij de stad Goma, waar naar schatting 850.000 Rwandese ontheemden verblijven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I1667.php : benaderd 7 mei 2025), "Johanne Evelyn Schwanck (1915-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.