De temperatuur op 31 mei 1912 lag tussen 6,0 °C en 21,8 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 11,8 uur zonneschijn (72%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
30 maart » Frankrijk vormt een protectoraat over Marokko.
16 april » Oprichting van de Kroatische voetbalclub RNK Split.
16 juni » Rusland en Frankrijk sluiten een marineverdrag.
15 augustus » Open brief van Jules Destrée aan Belgisch koning Albert I met de legendarische woorden: "Er zijn geen Belgen, Sire."
19 september » In Breda wordt voetbalclub NAC opgericht na een fusie tussen NOAD (Nooit Ophouden Altijd Doorzetten) en ADVENDO (Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning).
1 oktober » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub Cerro Porteño.
Trouwdag 6 december 1952
De temperatuur op 6 december 1952 lag tussen -1.8 °C en 4,9 °C en was gemiddeld 2,1 °C. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
6 februari » Elizabeth II wordt koningin van Groot-Brittannië, Noord-Ierland en de landen van het Britse Gemenebest.
4 juni » Juan Perón wordt voor de tweede keer president van Argentinië.
11 augustus » Hussein wordt koning van Jordanië, nadat zijn voorganger Talal troonsafstand moet doen vanwege schizofrenie.
25 oktober » De Geïllustreerde Pers brengt het eerste Nederlandse exemplaar van het weekblad Donald Duck uit als bijlage van het damesblad Margriet.
3 december » Benoeming van de Nederlander Martin Lucas tot internuntius in India als opvolger van Leo Kierkels.
4 december » Door een combinatie van rook (smoke) en mist (fog) vallen in Londen veel doden. Het woord smog, een samentrekking van smoke en fog is geboren.
Dag van overlijden 24 december 1977
De temperatuur op 24 december 1977 lag tussen 8,8 °C en 15,3 °C en was gemiddeld 11,6 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
6 januari » 242 intellectuelen in Tsjecho-Slowakije ondertekenen het manifest Charta 77 waarin ze onder meer toepassing van de mensenrechten eisen.
18 februari » De eerste spaceshuttle maakt een vlucht op de bovenkant van een Boeing 747.
27 juni » Paus Paulus VI creëert vier nieuwe kardinalen, onder wie de Duitse aartsbisschop van München en Freising Joseph Ratzinger.
17 augustus » Als eerste oppervlakteschip bereikt de Russische nucleaire ijsbreker Arktika de noordpool.
23 augustus » Björn Borg lost Jimmy Connors na 160 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, maar de Zweed moet die positie een week later alweer afstaan aan de Amerikaan.
31 augustus » Het Nederlands voetbalelftal verslaat IJsland met 4-1 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978. Ruud Geels scoort tweemaal in Nijmegen. Doelman Jan van Beveren speelt zijn 32e en laatste interland voor Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I1573.php : benaderd 9 mei 2025), "Tage Jensen (1912-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.