De temperatuur op 30 mei 1920 lag tussen 11,8 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 7,8 uur zonneschijn (48%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
2 februari » Estland verklaart zijn onafhankelijkheid van Rusland.
31 mei » Ajax-voetballer Jan de Natris leidt tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen de 'Opstand aan de Schelde' in. Uit protest tegen de privileges van de officials en de huisvesting worden grammofoonplaten in de Schelde gegooid. Later trekken de spelers naar de binnenstad van Antwerpen voor een drinkgelag.
15 augustus » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub Empoli FC.
20 augustus » Oprichting van het persagentschap Belga.
5 september » België - Eerste IJzerbedevaart.
5 december » In Griekenland roept een referendum koning Constantijn I terug op de troon.
Trouwdag 1 augustus 1949
De temperatuur op 1 augustus 1949 lag tussen 16,3 °C en 20,9 °C en was gemiddeld 18,3 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 3,3 uur zonneschijn (21%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
5 mei » Tien Europese landen stellen de Raad van Europa in, de eerste stap op weg naar een verenigd Europa.
11 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de derde keer de Copa América door in de finale met 7-0 te winnen van Paraguay.
14 juni » De naam Zuid-Vietnam wordt vervangen door de staat Vietnam, maar het land blijft een Frankrijk protectoraat.
29 juni » Bisschopswijding van Léon Lommel, bisschop-coadjutor van Luxemburg.
2 juli » Pete Felleman presenteert de eerste hitparade op de Nederlandse radio.
22 september » Minister van financiën Piet Lieftinck laat de Nederlandse gulden met 30% devalueren.
Dag van overlijden 18 februari 1986
De temperatuur op 18 februari 1986 lag tussen -6.6 °C en -0.6 °C en was gemiddeld -2.9 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
21 maart » Een man met een stanleymes vernielt het doek Who's afraid of Red, Yellow and Blue van de schilder Barnett Newman in het Amsterdamse Stedelijk Museum.
27 maart » Fata Morgana in de Efteling wordt geopend.
24 juni » Matt Biondi scherpt in Orlando zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 48,74. Het oude record (48,95) stond sinds 6 augustus 1985 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
26 juni » De laatste schuifdeur van de Oosterscheldekering wordt geplaatst.
29 oktober » De lokale omroep Vrolek wordt opgericht naar aanleiding van het Lekkerkerkse gifschandaal. De burgemeester leest een tijd lang iedere dag om 18:00 uur het laatste nieuws over dit schandaal voor, live op de radio.
22 november » De twintigjarige Mike Tyson wordt de jongste kampioen zwaargewicht wanneer hij Trevor Berbick verslaat.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I1514.php : benaderd 9 mei 2025), "Jens Buhl (1920-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.