De temperatuur op 16 maart 1879 lag rond de 8,1 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 8 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Dag van overlijden 28 juni 1936
De temperatuur op 28 juni 1936 lag tussen 8,1 °C en 24,4 °C en was gemiddeld 17,2 °C. Er was 8,7 uur zonneschijn (52%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het ??. Bron: KNMI
7 maart » Duitsland start remilitarisatie van het Rijnland, daarmee het verdrag van Versailles overtredend.
16 augustus » Sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Berlijn.
8 september » Verloving tussen prinses Juliana der Nederlanden en Bernhard van Lippe-Biesterfeld.
13 september » Voor de tweede maal wordt Loen, Noorwegen, getroffen door een vloedgolf nadat een enorm rotsblok in een meer is gevallen. Er vallen 74 doden.
30 november » Het Crystal Palace in Londen brandt volledig af.
21 december » Muhammad Ali Bey al-Abid treedt af als president van Syrië.
Dag van begraven 2 juli 1936
De temperatuur op 2 juli 1936 lag tussen 11,1 °C en 23,2 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 11,6 uur zonneschijn (70%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
22 februari » Drie Hongaars-Nederlandse zussen nemen in Italië hun eerste lied Guarany Guaranà op als het Trio Lescano.
1 augustus » Het voormalige paleis van koning Willem II in Tilburg, wordt nadat het ruim 70 jaar als Rijks-HBS is gebruikt, na een grondige renovatie, door burgemeester Frans Vonk de Both in gebruik genomen als het stadhuis van Tilburg, en wordt bekend als het Paleis-Raadhuis.
16 augustus » Sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Berlijn.
8 september » Verloving tussen prinses Juliana der Nederlanden en Bernhard van Lippe-Biesterfeld.
25 oktober » Duitsland en Italië sluiten een bondgenootschap, de zogenaamde As Rome-Berlijn.
25 november » Duitsland en Japan sluiten het Anti-Kominternpact, dat voornamelijk gericht is tegen de Komintern (Communistische Internationale) en in het bijzonder tegen de Sovjet-Unie.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I1292.php : benaderd 8 mei 2025), "Ane Marie Nikoline Buhl (1879-1936)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.