De temperatuur op 27 september 1879 lag rond de 15,9 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 59%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Dag van overlijden 12 oktober 1961
De temperatuur op 12 oktober 1961 lag tussen 6,3 °C en 18,3 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 7,5 uur zonneschijn (69%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
12 januari » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalclub Club Atlético Green Cross uit Manta.
17 april » Mislukte invasie in de Varkensbaai (Cuba).
21 april » Mislukte Amerikaanse invasie in de Varkensbaai van Cuba, ter verdrijving van Fidel Castro.
5 mei » Alan Shepard wordt gelanceerd aan boord van de Mercury MR-3, en is daarmee de tweede mens en tevens de eerste Amerikaan in de ruimte.
1 december » Bij afwezigheid van verkeersborden wordt als algemene regel de voorrang van rechts ingevoerd in België.
15 december » Adolf Eichmann wordt in Jeruzalem ter dood veroordeeld voor zijn aandeel in de Holocaust.
Dag van begraven 16 oktober 1961
De temperatuur op 16 oktober 1961 lag tussen 4,8 °C en 14,0 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 0,2 mm neerslag gedurende 0,3 uur. Er was 0,5 uur zonneschijn (5%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
24 januari » Een Amerikaanse B-52 crasht boven North Carolina en verliest twee atoombommen. Van een van de bommen is het uranium nooit gevonden.
25 januari » President John F. Kennedy geeft een persconferentie. Dit is de eerste keer dat een presidentiële persconferentie live wordt uitgezonden op de televisie.
21 april » De Nederlander Dirk Stikker wordt de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO.
31 mei » Oprichting van de Republiek van Zuid-Afrika.
31 oktober » Orkaan Hattie landt nabij Belize City en vernietigt die stad daarbij, stichting vluchtelingenkamp Hattieville.
24 november » De eerste paal voor de bouw van de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander wordt geslagen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hjort, "Hjort family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/hjort-family-tree/I1157.php : benaderd 14 mei 2025), "Elise Marie Nielsen (1879-1961)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.