Het geslacht Roodveldt » Veronica NABARRO (1898-1943)

Persoonlijke gegevens Veronica NABARRO 

Bronnen 1, 2, 3, 4

Gezin van Veronica NABARRO

Zij is getrouwd met Jesaia ROODVELDT.

Zij zijn getrouwd op 17 oktober 1929 te Amsterdam, Netherlands, zij was toen 30 jaar oud.Bron 2


Kind(eren):

  1. Fina ROODVELDT  1932-1943

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Veronica NABARRO?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Veronica NABARRO

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Veronica NABARRO

Moses NABARRO
1831-????
Isa„c NABARRO
± 1863-> 1929
Kaatje DIAMANT
1861-> 1929

Veronica NABARRO
1898-1943

1929

    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. GK 054 Jesaia Roodveldt (21-5-1903) (gezinskaart), GK 054 Jesaia Roodveldt (21-5-1903) Er zijn gekoppelde afbeeldingen
    2. HA 047 Jesaya Roodveldt x Veronica Nabarro (Amsterdam, Netherlands: huwelijk, 17 OCT 1929), HA 047 Jesaya Roodveldt x Veronica Nabarro
      Heden zeventien October negentienhonderd negen en twintig, zijn voor mij Ambtenaar van den burgerlijken stand van Amsterdam verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan:
      Jesaia Roodveldt, kleermaker, geboren en wonende alhier, oud zes en twintig jaren, meerderjarige zoon van Isaac Roodveldt, oud zes en zestig jaren en Sophia Lisser, oud zeven en zestig jaren, beiden zonder beroep en wonende alhier en
      Veronica Nabarro, zonder beroep, geboren en wonende alhier, oud dertig jaren, meerderjarige dochter van Isaac Nabarro, diamantslijper en Kaatje Diamant, zonder beroep, beiden wonende alhier. De ouders des bruidegoms verklaarden, voor mij tegenwoordig, toe te stemmen in dezen echt.

      De afkondigigng tot dit huwelijk is onverhinderd geschied, den acht en twintigsten September laatstleden.

      Ik heb bruidegom en bruid afgevraagd of zij elkander nemen tot echtgenooten en getrouwelijk alle de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigd werden, heb ik, in naam der wet, uitspraak gedaan, dat zij door het huwelijk aan elkander zijn verbonden.

      Als getuigen waren tegenwoordig:
      Abigael Nabarro, zuster der echtgenoote, zonder beroep, oud een en veertig jaren, wonende in de gemeente 's-Gravenhage en Mozes Roodveldt, broeder des echtenoots, bestuurder eener vakvereeniging, oud negen en dertig jaren, wonende alhier.

      Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.
      Er zijn gekoppelde afbeeldingen
    3. GA 001 Fina Roodveldt (21-12-1932) (Geboorte), Geboorteakte van Fina Roodveldt (21-12-1932)
      Veronica Nabarro
      Heden, drie en twintig December negentienhonderd twee en dertig, verscheen voor mij, Ambtenaar van den burgerlijken stand van Amsterdam:
      Jesaia Roodveldt, kleermaker, oud negenentwintig jaren, wonende alhier, die verklaarde dat op eenentwintig dezer, des voormiddags ten half negen ure, in deze gemeente Camperstraat zeventien, is geboren een kind van het vrouwelijk geslacht, uit zijne echtgenoote Veronica Nabarro, zonder beroep, wonende alhier, aan welk kind wordt gegeven de voornaam: Fina.
      in tegenwoordigheid van Jakob Maarten Wilmsen, kantoorbediende, oud zes en dertig jaren, wonende alhier en van Albert Luidens, kantoorbediende, oud dertig jaren, wonende alhier.
      Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.

      Was getekend,

      1. J. Roodveldt
      2. J.M. Wilmsen
      3. A. Luidens.
      Er zijn gekoppelde afbeeldingen
    4. GA 084Veronica Nabarro (28-11-1898) (geboorte, 29 NOV 1898), GA 084Veronica Nabarro (28-11-1898)
      Op heden, negenentwintig november achtienhonderd acht en negentig, is voor ons, ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente Amsterdam verschenen:
      Isaäc Nabarro, van beroep diamantwerker, oud vijf en dertig jaren, wonende alhier, die ons heeft verklaard dat op heden, des namiddags ten zes ure, in het huis Gerard Doustraat 184, in deze gemeente is geboren een kind van het vrouwelijk geslacht, uit zijne echtgenoote
      Kaatje Diamant, zonder beroep, wonende alhier, aan welk kind wordt gegeven de voornaam van
      Veronica.

      Welke verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Willem Farber, van beroep ambtenaar, oud zes en zestig jaren, wonende alhier en van Hillebrand van den Horst, van beroep beambte, oud twee en zestig jaren, wonende alhier.
      En is hiervan opgemaakt deze akte, die door ons, den aangever en de getuigen, na voorlezing is onderteekend.

      Was getekend,
      1. I. Nabarro
      2. W. Farber
      3. H.v.d. Horst
      Er zijn gekoppelde afbeeldingen

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 28 november 1898 lag rond de 3,2 °C. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 100%. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1898 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 juli 1897 tot 1 augustus 1901 was er in Nederland het kabinet Pierson met als eerste minister Mr. N.G. Pierson (unie-liberaal).
    • In het jaar 1898: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,1 miljoen inwoners.
      • 13 januari » De beroemde open brief J'accuse van Émile Zola tegen de president van de Franse republiek verschijnt in het dagblad L'Aurore.
      • 7 juni » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub FC Petržalka 1898 als Pozsonyi Torna Egyesület.
      • 22 juni » Spaans-Amerikaanse Oorlog: Amerikaanse mariniers landen op Cuba.
      • 30 juli » De arts John Harvey Kellogg ontdekt bij toeval de cornflake.
      • 6 september » Koningin Wilhelmina wordt ingehuldigd in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.
      • 25 oktober » Johanna ter Meulen en suikerraffinadeur Willem Spakler richten in Amsterdam de filantropische Woningmaatschappij Oud-Amsterdam NV op.
    • De temperatuur op 17 oktober 1929 lag tussen 9,5 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 3,4 uur zonneschijn (32%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
    • Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • In het jaar 1929: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 7,7 miljoen inwoners.
      • 6 januari » Proclamatie van het koninkrijk van Joegoslavië.
      • 17 januari » Popeye, door Elzie Segar voor King Features Syndicate ontworpen, verschijnt (als bijfiguur) voor het eerst in de New York Journal.
      • 31 januari » Leon Trotski wordt verbannen uit de Sovjet-Unie.
      • 18 februari » Eerste aankondiging van de Oscars.
      • 30 september » Eerste bemande vlucht met een raketvliegtuig; aan boord is Fritz von Opel.
      • 16 december » Paus Pius XI creëert zes nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse nuntius in Duitsland Eugenio Pacelli, de latere paus Pius XII.
    • De temperatuur op 9 juli 1943 lag tussen 7,1 °C en 18,5 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Er was 6,2 uur zonneschijn (38%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • In het jaar 1943: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,1 miljoen inwoners.
      • 27 januari » De stad Wilhelmshaven is het slachtoffer van het eerste Amerikaanse bombardement op Duitsland.
      • 2 februari » Een Britse Pathfinder Stirling stort neer bij Hardinxveld-Giessendam (Rotterdam) in Nederland waarna de Duitsers de overblijfselen van een H2S cm-radar vonden. Het gevonden Rotterdam Gerät was de aanleiding om een wedren tegen de tijd te starten om de Britten bij te benen in de ontwikkeling van de cm-radar.
      • 20 februari » Mexico - De vulkaan Paricutín ontstaat.
      • 13 april » De nazi's treffen massagraven aan van duizenden Poolse officieren, vermoord door de NKVD in 1940, bij Katyn.
      • 2 juli » Slag om Koersk.
      • 18 oktober » De schrijver A.M. de Jong wordt door Nederlandse SS'ers vermoord, een van de zgn. Silbertanne-acties.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia

    • 1942 » Frans Heinekamp (44), verzetsstrijder
    • 1942 » Johan Dons (27), verzetsstrijder
    • 1942 » Johan Herman Jacobus Boerrigter (36), verzetsstrijder
    • 1942 » Petrus Hoefsloo (49), Arnhemse meubelkoopman, verzetsstrijder en oprichter verzetsgroep De Oranjewacht
    • 1943 » Han Hollander (56), Nederlands sportverslaggever
    • 1943 » Jacob Hamel (59), Nederlands zanger en dirigent

    Over de familienaam NABARRO

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam NABARRO.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over NABARRO.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam NABARRO (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Henri Roodveldt, "Het geslacht Roodveldt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/het-geslacht-roodveldt/I407.php : benaderd 4 mei 2024), "Veronica NABARRO (1898-1943)".