Vraag/antwoord » Wat gebeurt er met mijn publicatie(s) op Genealogie Online na overlijden?

Uw publicaties

Uw genealogische publicaties zijn het resultaat van langdurig onderzoek. De publicaties zijn waardevol voor familie, naamgenoten en andere genealogen. Wanneer u overlijdt en nabestaanden Genealogie Online hiervan op de hoogte stellen wordt er aan de nabestaanden gevraagd: wilt u de publicaties online houden of moeten de publicaties verwijderd worden? Wanneer de publicaties online gehouden worden komt er voor de naam van de auteur "wijlen" te staan en wordt de contactmogelijkheid weg wordt gehaald.

U kunt als auteur bij leven een keuze maken: online houden of verwijderen. Deze keuze geldt voor al uw publicaties. Wanneer u deze keuze vastlegt wordt keuze gerespecteerd als een stukje testament en medegedeeld aan nabestaanden die contact zoeken met Genealogie Online omtrent een van uw publicaties.


Uw GEDCOM bestanden en afbeeldingen

Naast de publicaties kunt u uw gegevens (de GEDCOM bestanden) en eventuele afbeeldingen die u heeft ge-upload naar Genealogie Online beschikbaar stellen aan door uitgekozen personen, zeg maar de "stamboom erfgenamen". Wanneer Genealogie Online wordt geïnformeerd over uw overlijden dan zullen de door u uitgekozen personen van Genealogie Online een e-mail bericht ontvangen met daarin een link waarmee zij uw gegevens en afbeeldingen eenvoudig kunnen downloaden. Als u uw keuze over online/verwijderen heeft aangeven zal deze ook in dit e-mail bericht worden gemeld.


Terug naar lijst met veelgestelde vragen


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!