De temperatuur op 24 september 1891 lag rond de 17,7 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 57%. Bron: KNMI
10 maart » Almon Strowger verkrijgt patent op de automatische telefooncentrale.
15 mei » Encycliek Rerum Novarum van paus Leo XIII over de sociale leer van de Rooms-Katholieke Kerk.
3 november » De Gazet van Antwerpen publiceert haar allereerste uitgave.
5 november » Marie Curie wordt aangesteld als docente fysica aan de Sorbonne – de eerste vrouw die ooit die positie bekleedde.
13 november » De Belgische voetbalvereniging Club Brugge wordt opgericht.
15 december » De Canadees James Naismith vindt het basketbal uit.
Dag van overlijden 11 februari 1930
De temperatuur op 11 februari 1930 lag tussen -2.2 °C en 5,9 °C en was gemiddeld 1,9 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 2,2 uur zonneschijn (23%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Ruud Heemskerk, "Heemskerk door de eeuwen heen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/heemskerk-door-de-eeuwen-heen/R462.php : benaderd 5 mei 2025), "Adriana Cornelia van der Kolk (1891-1930)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.