De temperatuur op 28 oktober 1923 lag tussen 7,8 °C en 12,5 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 4,7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
15 april » Insuline wordt voor de eerste keer algemeen beschikbaar voor lijders aan suikerziekte.
14 september » Miguel Primo de Rivera wordt dictator van Spanje.
1 november » In Antwerpen wordt het Bosuilstadion geopend met een galawedstrijd tussen België en Engeland.
6 november » Jacob Schick verkrijgt een octrooi op 's werelds eerste elektrische scheerapparaat.
9 november » Bierkellerputsch / Hitlerputsch in München, eerste en mislukte poging van Adolf Hitler en zijn nazi's om de macht in Duitsland te grijpen (in de nacht van 8 op 9 november).
23 november » Eerste officiële en regelmatige uitzendingen van Radio Belgique.
Trouwdag 16 oktober 1948
De temperatuur op 16 oktober 1948 lag tussen 7,2 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 4,1 uur zonneschijn (38%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
24 januari » Oprichting van de VVD, de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.
30 januari » De Indiase pacifist en leider Mahatma Gandhi wordt vermoord door een hindoe-extremist.
10 maart » Jan Masaryk, de partijloze minister van Buitenlandse Zaken van Tsjecho-Slowakije wordt dood aangetroffen op de binnenplaats van het ministerie van buitenlandse zaken te Praag, hij is waarschijnlijk uit het raam van zijn kantoor in het ministerie geduwd.
14 maart » James Nachtwey, Amerikaans fotojournalist
2 juli » Het IJslands voetbalelftal behaalt de eerste zege uit de historie als Finland met 2-0 wordt geklopt.
23 augustus » Oprichting van de Wereldraad van Kerken in Amsterdam. De Nederlander Willem Visser 't Hooft wordt gekozen tot eerste secretaris-generaal.
Dag van overlijden 26 april 2013
De temperatuur op 26 april 2013 lag tussen 4,3 °C en 12,4 °C en was gemiddeld 7,9 °C. Er was 7,0 mm neerslag gedurende 6,5 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
21 januari » De Nederlandse minister van financiën Jeroen Dijsselbloem wordt gekozen tot voorzitter van de Eurogroep. Hij volgt de Luxemburger Jean-Claude Juncker op.
28 januari » Franse en Malinese troepen heroveren de historische stad Timboektoe op de islamitische beweging Ansar Dine.
26 juni » Tsachia Elbegdorzj wordt met een kleine meerderheid van de stemmen herkozen als president van Mongolië. Hij verslaat onder anderen voormalig worstelkampioen Bat-Erdene Badmaanjamboegin van de Mongoolse Volkspartij.
18 augustus » De Sakurajima-vulkaan, in het zuiden van Japan, legt een dikke laag as over de stad Kagoshima.
5 september » Bij een groot verkeersongeval in KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika komen 27 mensen om het leven. Een vrachtwagen botste met vijf andere voertuigen, waaronder vier minibusjes vol passagiers.
18 oktober » Bij het Gouden Televizier-Ring Gala wint het programma Wie is de Mol? de Gouden Televizier-Ring, na zes keer eerder al genomineerd geweest te zijn.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Richard Harpham, "Harpham Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/harpham-family-tree/P15.php : benaderd 10 mei 2025), "Clarence E Mosher (1923-2013)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.