De temperatuur op 14 februari 1915 lag tussen 3,9 °C en 6,2 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 7,4 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
19 januari » Georges Claude krijgt octrooi op de neonlamp.
18 maart » De Geallieerden lijden een zware nederlaag op zee in Turkije bij de slag om Gallipoli.
14 april » De Duitsers torpederen het Nederlandse stoomschip Katwijk.
7 mei » De RMS Lusitania wordt getorpedeerd door een Duitse onderzeeboot.
14 september » De gemeente Amsterdam stelt de Gemeentelijken Woningdienst in, met Arie Keppler als directeur, die wordt belast met het aanpakken van de woningnood en van de krottenwijken in de binnenstad.
28 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Kout-El-Mara in Mesopotamië.
Trouwdag 6 maart 1943
De temperatuur op 6 maart 1943 lag tussen 0.8 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (31%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
5 april » Bij een geallieerd bombardement vallen in Mortsel meer dan 900 doden en 1300 gewonden bij de burgerbevolking. De aanval was gericht tegen de ERLA-fabriek maar de bommen vallen meer dan een kilometer daarvandaan.
24 mei » Josef Mengele wordt hoofdofficier-arts in Auschwitz.
8 juni » Bijna 1300 Joodse kinderen worden in één trein van Kamp Westerbork naar Sobibór getransporteerd, waar ze drie dagen later worden vergast.
17 juli » De geallieerde bombardementen op Amsterdam-Noord. Ze waren gericht op de Fokker vliegtuigfabrieken in Amsterdam-Noord. Geen enkele bom raakte de fabriek, wel de huizen in de omgeving.
14 oktober » In het vernietigingskamp Sobibór komen de gevangenen in opstand.
9 november » Het onafhankelijkheidsfront brengt een verzetseditie van het dagblad Le Soir.
Dag van overlijden 14 februari 1948
De temperatuur op 14 februari 1948 lag tussen 5,1 °C en 8,5 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.7 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
5 mei » Pax Christi Nederland wordt in Utrecht opgericht.
26 juni » Het Pools voetbalelftal lijdt de zwaarste nederlaag uit de geschiedenis van het land. In Kopenhagen wordt met 8-0 verloren van Denemarken.
28 juni » Stalin gooit het Joegoslavië van Tito uit het communistisch blok.
5 oktober » De International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN), de internationale unie voor natuurbescherming, wordt opgericht.
14 december » Oprichting van de Poolse voetbalclub Górnik Zabrze.
19 december » Begin van de tweede Nederlandse politionele actie in Indonesië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Richard Harpham, "Harpham Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/harpham-family-tree/P1121.php : benaderd 14 mei 2025), "Adele Louise Harpham nee Barwick (1915-1948)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.