Groningse doopsgezinden » Menno Huizinga (1907-1947)

Persoonlijke gegevens Menno Huizinga 

  • Hij is geboren op 28 oktober 1907 in Nes, Ameland.Bron 1
  • (Levensloop) van 1907 tot 1947.Bron 1
    Menno Huizinga (Nes (Ameland) , 28 oktober 1907 – Amsterdam, 14 september 1947) was een Nederlandse fotograaf, hij behoorde in de jaren dertig tot de bekende Nederlandse vakfotografen. In de loop van de bezettingstijd ontwikkelde hij zich vaneen secuur werkende bedrijfsfotograaf tot een illegale reportagefotograaf, die steeds actuele gebeurtenissen fotografeerde. Hij deed aan verschillende soorten van fotografie onder andere: stadsgezichten, straatfotografie, architectuurfotografie, tabletop-fotografie, en reclamefotografie. Alleen de serie over honger voor het Plaatselijk Interkerkelijk Bureau 's-Gravenhage en Omstreken maakte hij in opdracht. Huizinga maakte tevens foto's op microfilm voor een verzetsgroep. De oorlogsnegatievenvan Huizinga zijn nog tijdens zijn leven overgedragen aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) te Amsterdam. Zijn overige werk is in beheer bij het Nederlands Fotomuseum.

    Hij werkte in 1926 in Amsterdam, in Den Haag in 1928, maakte een studiereis naar de Verenigde Staten van Amerika in 1929, werkte daar bij een klein fotografisch atelier, The Hughes Company, bezocht ook Baltimore (Maryland) en werkte daar bij een groot bedrijf, Lucas Kanarian in New York City.Hij begon een eigen studio voor bedrijfsfotografie; hij sloot dit atelier in 1938 en fotografeerde vanaf 1941 tot 1943 in Amsterdam, Rotterdam, Gouda, Delft, Haarlem en Nijmegen voor de Nederlandsche Vereeniging voor Luchtbescherming en was in 1942 filmoperateur voor het Nederlandsche Roode Kruis. Hij maakte opnamen van de gevolgen van de Duitse bezetting in Den Haag, onder andere voor de verzetsgroep Packard, de Gemeente Den Haag en het Plaatselijk Interkerkelijk Bureau 's Gravenhage en Omstreken. In 1945 verhuisde hij naar Amsterdam en trad in dienst bij Lichtbeeldeninstituut.
  • Hij is overleden op 14 september 1947 in Amsterdam, hij was toen 39 jaar oud.Bron 1
  • Een kind van Menno Huizinga en Arnolda Johanna Geertruid Sannes
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 15 maart 2014.

Gezin van Menno Huizinga

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Menno Huizinga?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Menno Huizinga

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Menno Huizinga

Voorouders (en nakomelingen) van Menno Huizinga


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. Wikipedia

Over de familienaam Huizinga

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Huizinga.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Huizinga.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Huizinga (onder)zoekt.

De publicatie Groningse doopsgezinden is opgesteld door .neem contact op
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Klaas Pera, "Groningse doopsgezinden", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/groningse-doopsgezinden/I31292.php : benaderd 12 mei 2024), "Menno Huizinga (1907-1947)".