De temperatuur op 1 mei 1919 lag tussen 4,4 °C en 9,3 °C en was gemiddeld 6,5 °C. Er was 4,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 mei » De waarneming van verschoven sterrenposities tijdens een zonsverduistering bevestigt Albert Einsteins relativiteitstheorie.
21 juli » Anthony Fokker sticht in Amsterdam zijn eigen vliegtuigfabriek.
19 augustus » Afghanistan wordt onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
23 augustus » Oprichting van de Monegaskische voetbalclub AS Monaco in het gelijknamige vorstendom.
28 september » Nederland krijgt algemeen kiesrecht (m/v) door inwerkingtreding van de initiatiefwet-Marchant ("de Wet-Jacobs")
28 november » Oprichting van de Duitse hockey- en tennisclub Der Club an der Alster.
Trouwdag 6 maart 1944
De temperatuur op 6 maart 1944 lag tussen -5.1 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 0.6 °C. Er was 6,3 uur zonneschijn (56%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
17 januari » Met de Slag om Monte Cassino begint een van de langste en bloedigste slagen van de Tweede Wereldoorlog.
13 juli » In Sneek begint de Sneker Bloednacht waarin vier inwoners van Sneek werden geliquideerd als vergelding voor de moord op Gaele van der Kooij, een lid van de Nationalsozialistisches Kraftfahrkorps.
20 juli » Bomaanslag van kolonel Claus Schenk Graf von Stauffenberg op het leven van Adolf Hitler mislukt.
23 augustus » In Warnsveld wordt een temperatuur van 38,6°C gemeten; de hoogste dagtemperatuur ooit sinds het begin van de metingen in Nederland. Pas in 2019 werd dit record verbroken.
8 december » Bij een overval op de Leeuwarder gevangenis Blokhuispoort worden 51 verzetsmensen bevrijd.
12 december » Uitgeverij De Bezige Bij wordt opgericht.
Dag van overlijden 11 april 1992
De temperatuur op 11 april 1992 lag tussen 1,4 °C en 17,6 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 9,9 uur zonneschijn (73%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
7 april » De federale Joegoslavische luchtmacht komt voor het eerst in actie tijdens de zich snel uitbreidende burgeroorlog in Bosnië-Herzegovina.
24 mei » In Thailand treedt de regering van generaal Suchinda Kraprayoon af.
30 mei » De reguliere treindienst tussen Maastricht en Aken wordt opgeheven.
22 juni » Cambodja krijgt 880 miljoen dollar aan hulp van het buitenland voor de wederopbouw van het land; dat is 280 miljoen dollar meer dan het bedrag waar de Verenigde Naties om hadden gevraagd.
29 september » Veronica zendt op Nederland 2 de eerste aflevering uit van All You Need Is Love. Robert ten Brink presenteert het programma en zal dat tot op heden blijven doen.
31 december » Een uitslaande brand verwoest een bibliotheek aan de Martinus Nijhofflaan in Delft. De schade wordt geschat op 2,5 miljoen gulden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Daniel D, "GJ Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/gj-tree/R508.php : benaderd 2 mei 2025), "Gita Diskin (1919-1992)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.