14 januari » Première van de opera Tosca van Giacomo Puccini in Rome.
29 mei » Ndjamena, de hoofdstad van het Afrikaanse land Tsjaad, wordt gesticht door de Franse commandant Émile Gentil onder de naam Fort Lamy.
19 juli » Opening in Parijs van de eerste Franse metrolijn.
15 november » Voetbalclub Eendracht ziet het levenslicht.
23 november » Paul Kruger landt te Marseille.
12 december » US Steel wordt opgericht.
Trouwdag 20 april 1921
De temperatuur op 20 april 1921 lag tussen -1.3 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 4,9 °C. Er was 4,1 mm neerslag. Er was 4,9 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
28 januari » Albert Einstein zet heel de wereld op zijn kop. In een redevoering in Berlijn beweert hij dat het universum gemeten kan worden.
14 maart » Lis Hartel, Deens amazone († 2009)
15 maart » Stichting van de Poolse voetbalclub Raków Częstochowa.
21 juli » Riffijnse opstandelingen aangevoerd door Mohammed Abdelkrim El Khattabi overwinnen Spaanse troepen bij de Slag om Annual in Noord-Marokko.
20 oktober » Frankrijk en Turkse revolutionairen sluiten het Verdrag van Ankara.
30 oktober » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de eerste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van titelhouder Uruguay.
Dag van overlijden 5 december 1994
De temperatuur op 5 december 1994 lag tussen 7,7 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 9,5 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 1,5 uur zonneschijn (19%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
5 januari » RSC Anderlecht wint de Belgische Supercup door Standard Luik met 3-0 te verslaan in het Constant Vanden Stockstadion.
6 januari » In de Togolese hoofdstad Lomé vallen bij aanvallen door gewapende mannen volgens het leger veertig doden, van wie dertig aanvallers, zeven militairen en drie burgers. De regering stelt een avondklok in.
8 augustus » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Deportivo Universidad de Concepción.
28 september » Een ultimatum van de Berberse Culturele Beweging (MCB) aan de ontvoerders van zanger Matoub Lounès in Algerije wordt ingetrokken "om een veilige terugkeer van ons nationaal symbool alle kans te geven".
13 december » De gemeente Rotterdam sluit Perron Nul op last van burgemeester Bram Peper.
13 december » VN-militairen maken met behulp van soldaten van het Rwandese regeringsleger een begin met de ontwapening van militante Hutu's in kampen in Zuidwest-Rwanda.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Gisbert Jansen Snapper", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/gisbert-jansen-snapper/I98020.php : benaderd 5 mei 2025), "Jannetje Davelaar (1900-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.