De temperatuur op 23 september 1944 lag tussen 8,0 °C en 17,1 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 20,2 mm neerslag gedurende 4,4 uur. Er was 2,9 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
22 januari » De geallieerden beginnen Operatie Shingle met een aanval op de plaats Anzio in Italië.
9 maart » De door de Duitsers bezette Estische hoofdstad Tallinn raakt door een Sovjetbombardement zwaar beschadigd. Er vallen ca. 600 doden.
18 maart » Tweede Wereldoorlog: nazi-troepen bezetten Hongarije.
20 juli » Bomaanslag van kolonel Claus Schenk Graf von Stauffenberg op het leven van Adolf Hitler mislukt.
28 augustus » Marseille en Toulon worden bij Operatie Dragoon bevrijd door de geallieerden.
24 november » De Verenigde Staten voeren hun eerste bombardement op Tokio uit.
Trouwdag 6 december 1967
De temperatuur op 6 december 1967 lag tussen 1,3 °C en 5,5 °C en was gemiddeld 3,7 °C. Er was 8,7 mm neerslag gedurende 10,0 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
26 maart » Vijfde encycliek van Paus Paulus VI, Populorum Progressio, over de ontwikkeling van de volkeren.
28 april » Koningin Juliana opent de vernieuwde luchthaven Schiphol.
25 juni » Een windhoos treft het zuiden van Nederland en het noorden van België. In Nederland wordt Tricht zwaar getroffen; daar vallen vijf doden en twintig gewonden. In België heeft Oostmalle - nu deelgemeente van Malle - erg te lijden met 135 verwoeste huizen.
13 juli » De Britse wielrenner Tom Simpson overlijdt tijdens de Tour de France.
9 oktober » Het eerste bloot op de Nederlandse televisie: Phil Bloom poseert naakt in het VPRO-programma Hoepla.
Dag van overlijden 3 december 1993
De temperatuur op 3 december 1993 lag tussen 7,8 °C en 9,9 °C en was gemiddeld 9,1 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
1 januari » De voornaamste oppositiepartijen in Kenia verwerpen de uitslag van de eerste vrije verkiezingen in 26 jaar vanwege "wijdverbreide onregelmatigheden" door het regime van de winnende president Daniel arap Moi.
10 februari » Korte maar hevige brand breekt uit in de Sint-Servaasbasiliek in Grimbergen.
12 februari » Gruwelijke moord op James Bulger. Twee jongens van tien jaar oud ontvoeren, martelen en vermoorden een peuter van drie jaar oud.
17 februari » In de nacht van 16 op 17 zinkt voor de kust van Haïti de overbeladen veerboot Neptune met vluchtelingen: 800 doden en een onbekend aantal vermisten.
2 mei » Nederland eindigt met vijf medailles, waaronder twee gouden, als derde in het medailleklassement bij het EK judo in Athene, achter Frankrijk en Georgië.
30 juni » Bomaanslag op het gebouw van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag door de RaRa.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Gisbert Jansen Snapper", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/gisbert-jansen-snapper/I100451.php : benaderd 12 mei 2025), "Jannetje Snapper (1944-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.