De temperatuur op 10 december 1916 lag tussen -0,3 °C en 5,0 °C en was gemiddeld 2,0 °C. Er was 0,6 mm neerslag. Er was 0,7 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 juli » Het Uruguayaans voetbalelftal wint de eerste editie van de Copa América door naaste concurrent Argentinië in de slotwedstrijd op 0-0 te houden.
28 augustus » Italië verklaart de oorlog aan Duitsland.
15 september » Voor het eerst worden tanks ingezet op een slagveld. Tijdens de Slag aan de Somme zetten de Britten 49 Mark I-tanks in.
30 november » In Boedapest worden keizer Karel I van Oostenrijk en zijn gemalin Zita van Bourbon-Parma met de Stefanskroon tot koning en koningin van Hongarije gekroond.
1 december » De Franse priester en kluizenaar Charles de Foucauld (58) wordt bij een overval van leden van de Touareg in zijn hut in Tamanrasset in Algerije doodgeschoten.
30 december » Kroning van Karel I van Oostenrijk en Zita van Bourbon-Parma tot koning en koningin van Hongarije in Boedapest.
Trouwdag 9 juli 1938
De temperatuur op 9 juli 1938 lag tussen 11,3 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 12,9 °C. Er was 4,6 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
11 maart » Na chantage van Hitler en om een oorlog met nazi-Duitsland te vermijden treedt Oostenrijks kanselier Kurt von Schuschnigg af.
6 april » Ontdekking van teflon door Roy Plunkett.
21 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië in het Apostolisch Vicariaat Pontianak en de Apostolische Prefectuur Bandjarmasin.
19 juni » Italië wint in Frankrijk de wereldtitel door Hongarije in de finale van het WK voetbal met 4-2 te verslaan.
9 oktober » Demonstratie van de eerste hoogtemeter op basis van radiogolven, in New York.
30 oktober » Het hoorspel War of the Worlds van H.G. Wells, gemaakt door Orson Welles, wordt uitgezonden op de radio in Verenigde Staten; onder de luisteraars ontstaat paniek.
Dag van overlijden 6 maart 1988
De temperatuur op 6 maart 1988 lag tussen 0.4 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 4,0 °C. Er was 11,9 mm neerslag gedurende 8,3 uur. Er was 1,3 uur zonneschijn (12%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
14 april » Einde van de Russische bezetting van Afghanistan.
29 mei » De treindienst van Kerkrade naar Schin op Geul wordt opgeheven.
20 juli » Martin Scorseses film The Last Temptation of Christ wordt uitgebracht en zorgt over de gehele wereld voor protesten van fundamentalistische christenen.
29 augustus » De later met een Gouden Kalf bekroonde film Spoorloos van regisseur George Sluizer gaat in première.
12 september » Mats Wilander lost Ivan Lendl na 157 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals; de Zweed wordt de zevende aanvoerder van die lijst na Ilie Năstase (1), John Newcombe (2), Jimmy Connors (3), Björn Borg (4), John McEnroe (5) en Lendl (6).
18 september » Generaal Saw Maung pleegt een militaire staatsgreep in Birma.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Emily Strasser, "Giles/Müller Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/giles-muller-family-tree/P5.php : benaderd 8 mei 2025), "Herman Clayton Giles @ (1916-1988)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.