De temperatuur op 6 november 1917 lag tussen 2,4 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 1,9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
1 februari » Het Duitse Keizerrijk verklaart de onbelemmerde duikbootoorlog.
12 februari » In Toluca wordt de Mexicaanse voetbalclub Deportivo Toluca FC opgericht.
8 maart » De februarirevolutie begint in Petrograd (Sint-Petersburg), Rusland (23 februari op de juliaanse kalender).
7 juni » Nieuw-Zeelandse troepen vallen de beruchte "Messines Ridge" bij de Belgische plaats Wijtschate aan; de aanval duurt tot de 17de.
21 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Megiddo. De Slag bij Megiddo is afgelopen en de Ottomanen worden uit Palestina verdreven.
2 november » De Balfour-verklaring belooft de Joodse zionisten Britse hulp bij de opbouw van een 'nationaal tehuis' in Palestina.
Trouwdag 27 februari 1942
De temperatuur op 27 februari 1942 lag tussen -8.9 °C en 1,8 °C en was gemiddeld -3.3 °C. Er was 3,1 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
9 augustus » Zeeslag bij het eiland Savo: De Amerikaanse marine lijdt zware verliezen tegen Japan.
15 augustus » Voor het eerst worden in Nederland door de Duitse bezetter gijzelaars gefusilleerd als represaille of vergeldingsmaatregel. De slachtoffers zijn Robert Baelde, Willem Ruys, Otto Ernst Gelder, graaf van Limburg-Stirum, Christoffel Bennekers en Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye.
7 september » Alle zilveren munten die in Nederland nog in omloop zijn worden door de bezetter uit roulatie genomen.
7 december » Koningin Wilhelmina richt zich per BBC-radio tot alle delen van het koninkrijk en kondigt voor na de oorlog een rijksconferentie aan over een nieuwe staatkundige structuur voor het Koninkrijk der Nederlanden. Tevens kondigt zij de oprichting aan van de 7 december Brigade, later genoemd de Prinses Irene Brigade. Oprichting Eerste Divisie 7 December.
25 december » De Japanse onderzeeboot I 66 torpedeert ten noorden van Kuching de Nederlandse onderzeeboot K XVI waarbij alle 36 bemanningsleden om het leven komen.
Dag van overlijden 4 oktober 1991
De temperatuur op 4 oktober 1991 lag tussen 6,7 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 11,7 °C. Er was 5,0 uur zonneschijn (44%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
24 februari » Begin van operatie Desert Storm, bedoeld om de troepen van Saddam Hoessein uit Koeweit te verdrijven.
12 april » Charles Rubia, een van de meest prominente politieke gevangenen van Kenia, wordt onverwachts vrijgelaten.
5 mei » Middenvelder Pieter Bijl maakt tegen FC Twente het duizendste doelpunt voor voetbalclub FC Utrecht.
18 juni » De regerende Verenigde Nationale Onafhankelijkheidspartij van Zambia kiest voor de introductie van een vrijemarkteconomie naar Westers model.
9 oktober » Etienne Tshisekedi, de nieuwe premier van Zaïre, roept de bevolking op de straat op te gaan om te protesteren tegen "de dwarse opstelling" van president Mobutu bij de vorming van een nieuwe regering.
13 november » Het voetbalelftal van de Sovjet-Unie speelt zijn laatste wedstrijd. Tegenstander is Cyprus.
Dag van begraven 9 oktober 1991
De temperatuur op 9 oktober 1991 lag tussen 10,7 °C en 18,5 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 4,4 uur zonneschijn (40%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
31 maart » Een dag nadat in een referendum officieel 98,9 procent van de Georgiërs vóór de onafhankelijkheid van deze Kaukasische republiek heeft gestemd, vraagt het parlement van de Sovjet-Unie president Michail Gorbatsjov om de noodtoestand af te kondigen in Zuid-Ossetië, de autonome republiek die zich van Georgië wil afscheiden.
15 april » In zijn eerste decreet als president roept Zviad Gamsachoerdia de bevolking van de Sovjet-republiek Georgië op zich gereed te maken voor "nationale burgerlijke ongehoorzaamheid" jegens de Sovjet-Unie.
2 mei » Ten minste twaalf Kroatische agenten en drie burgers verliezen het leven bij gevechten tussen de politie en Serviërs in het dorp Borovo Selo in het noorden van Kroatië.
15 juni » De vulkaan Pinatubo barst uit. Het is wereldwijd de grootste uitbarsting sinds 1912; de VS verlaten daardoor hun militaire bases in de regio.
6 september » Leningrad heet weer Sint-Petersburg. De op een na grootste stad in Rusland was in 1924 omgedoopt tot Leningrad.
10 december » Tijdens de Europese Top in Maastricht komt na moeizame onderhandelingen toch een akkoord tot stand. Waaronder de invoering van de euro.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I9424.php : benaderd 9 mei 2025), "Jan Kraai (1917-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.