De temperatuur op 9 januari 1908 lag tussen -3.1 °C en 1,7 °C en was gemiddeld -0.7 °C. Er was 2,5 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
27 januari » Ontdekking van de Jupitermaan Pasiphae door Philibert Jacques Melotte.
15 februari » Goedkeuring van de Missionarissen van Afrika of Witte Paters door Paus Pius X.
2 maart » Eerste driechromatische foto's van Gabriel Jonas Lippmann.
1 mei » Oprichting van de IJslandse voetbalclub Fram Reykjavík.
20 juli » De Amerikaanse zwemmer Charles Daniels scherpt bij de Olympische Spelen in Londen het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.05,6. Het oude (en eerste) record op het koningsnummer stond sinds 3 december 1905 op naam van de Hongaar Zoltán Halmay.
24 november » Stranding van de Fernando bij Terschelling, zes doden. Van de zeventien opvarenden kunnen er veertien man worden gered, maar ook drie redders komen om.
Trouwdag 7 april 1933
De temperatuur op 7 april 1933 lag tussen 6,0 °C en 13,9 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 8,0 uur zonneschijn (60%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
10 februari » Een voltreffer van een Dornier vliegboot maakt in Straat Soenda een eind aan een vijfdaagse muiterij op de Nederlandse kruiser De Zeven Provinciën.
27 februari » Het Duitse parlementsgebouw, de Rijksdag in Berlijn, wordt in brand gestoken.
28 februari » Met de Rijksdagbrandverordening komt er een eind aan vele vrijheden in het Duitse Rijk.
14 maart » Hans Veerman, Nederlands acteur († 2014)
22 juli » Wiley Post wordt de eerste persoon die alleen om de wereld vliegt. Hij legt 25 094km af in 7 dagen, 18 uur en 45 minuten.
30 augustus » Oprichting van Air France.
Dag van overlijden 23 december 1938
De temperatuur op 23 december 1938 lag tussen -14,7 °C en -5,9 °C en was gemiddeld -10,1 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
12 maart » Oostenrijks nazileider Arthur Seyss-Inquart wordt benoemd tot nieuwe kanselier van Oostenrijk. Diens eerste daad is het versturen van een, tevoren opgesteld, telegram waarin hij Duitsland vraagt om het Duitse leger te zenden om vrede en veiligheid te brengen....en om bloedvergieten te voorkomen.
16 maart » Hitler houdt een rede in Wenen.
10 april » In Oostenrijk wordt een referendum gehouden over de op 13 maart voltrokken Anschluss, de vereniging van Oostenrijk en Duitsland. Een overweldigende meerderheid geeft aan voorstander te zijn.
26 mei » Eerste uitzending van de AVRO-quiz Hersengymnastiek.
21 augustus » De Duitse atleet Karl Hein scherpt in Osnabrück het wereldrecord kogelslingeren aan tot 58,24 meter.
17 december » Het pas twee jaar oude Centraal Station van Utrecht brandt grotendeels uit.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I93305.php : benaderd 9 mei 2025), "Gerritje Versteeg (1908-1938)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.