De temperatuur op 2 februari 1931 lag tussen 1,0 °C en 4,5 °C en was gemiddeld 2,8 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 februari » Bij het tweede zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey in Polen prolongeert Canada de wereldtitel door ook de laatste wedstrijd in de finaleronde - tegen de Verenigde Staten - winnend af te sluiten: 2-0.
1 maart » Japan installeert ex-keizer Puyi van China als staatshoofd van de marionettenstaat Mantsjoekwo.
5 maart » Daniel Salamanca Urey wordt president van Bolivia.
14 april » Koning Alfonso XIII van Spanje afgezet. Uitroeping van de republiek.
12 mei » Het bevroren lichaam van Alfred Wegener wordt op Groenland teruggevonden.
11 juli » Opening van het Prater Stadion in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.
Trouwdag 14 juni 1956
De temperatuur op 14 juni 1956 lag tussen 5,9 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 10,9 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 8,2 uur zonneschijn (49%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
29 maart » In Londen demonstreren wetenschappers uit de Sovjet-Unie de eerste elektronenmicroscoop.
15 mei » Encycliek Haurietis Aquas van paus Pius XII over de Heilig Hartverering.
24 mei » Het eerste Eurovisiesongfestival vindt plaats, met slechts 7 deelnemers. Zwitserland wint.
15 juni » John Lennon en Paul McCartney ontmoeten elkaar voor het eerst.
24 oktober » De Sovjet-Unie trekt Hongarije binnen.
Dag van overlijden 20 maart 1989
De temperatuur op 20 maart 1989 lag tussen 2,7 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 0.8 uur zonneschijn (7%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
7 februari » Een Japanner die ervan wordt verdacht terroristische acties in de Verenigde Staten te willen ondernemen, wordt tot dertig jaar gevangenisstraf veroordeeld.
1 maart » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalclub Delfín Sporting Club.
23 mei » Herverkiezing van Richard von Weizsäcker tot bondspresident van West-Duitsland.
17 augustus » De tuchtcommissie van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie schorst sprinter Achmed de Kom voor achttien maanden, waarvan tien voorwaardelijk, omdat hij tijdens de nationale titelstrijd in Hengelo een vrouwelijk jurylid heeft geslagen.
9 november » Val van de Berlijnse Muur, begin van het einde voor de veertigjarige DDR.
28 december » De Angolese verzetsorganisatie UNITA dreigt een grootscheeps offensief te lanceren als de linkse MPLA-regering in Luanda niet bereid is tot onderhandelingen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I90369.php : benaderd 9 mei 2025), "Willem Knevel (1931-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.