De temperatuur op 2 december 1905 lag tussen -3.1 °C en 0.4 °C en was gemiddeld -1.1 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
1 februari » Oprichting van de Haagse voetbalclub ADO (Alles Door Oefening).
30 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt zijn eerste officiële interland. België was de tegenstander. Na negentig minuten was de stand 1-1; Nederland won uiteindelijk met 4-1.
16 mei » In Vriezenveen voltrekt zich een van de grootste branden uit de Nederlandse geschiedenis, die later het hele land wist te beroeren. In een paar uur tijd branden 228 huizen, twee kerken en het gemeentehuis aan de noordkant van Vriezenveen af. Er zijn geen persoonlijke ongelukken, maar er is wel heel veel leed. Circa 1600 inwoners zijn opeens dakloos. Drie dagen na de brand brengen koningin Wilhelmina en prins Hendrik een bezoek aan het zo getroffen dorp.
7 juni » De unie tussen Noorwegen en Zweden wordt beëindigd. Oscar II van Zweden verklaart dat het voor hem niet mogelijk is om een regering tot stand te brengen, hetgeen zijn koningschap doet eindigen. Noorwegen is vanaf nu een zelfstandig koninkrijk.
17 augustus » Kabinet-Kuyper treedt af en wordt opgevolgd door Kabinet-De Meester.
14 oktober » De Fédération Aéronautique Internationale (FAI), de internationale organisatie voor lucht- en ruimtevaart, wordt opgericht.
Trouwdag 29 mei 1947
De temperatuur op 29 mei 1947 lag tussen 10,8 °C en 24,8 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 14,4 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
28 januari » Oprichting van de Portugese voetbalclub CD Cova Piedade.
2 februari » Edwin Land geeft de eerste demonstratie van de polaroidcamera.
21 februari » Edwin Land demonstreert de eerste instant fotocamera, de Polaroid Land Camera geheten.
24 maart » Bij een brand in de staatsmijn Hendrik in Brunssum komen dertien mijnwerkers om het leven.
10 juni » Saab produceert zijn eerste auto.
11 juli » De Exodus 1947 vertrekt uit Frankrijk naar Palestina.
Dag van overlijden 23 november 1977
De temperatuur op 23 november 1977 lag tussen 3,8 °C en 8,3 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 10,3 mm neerslag gedurende 5,9 uur. Er was 0,2 uur zonneschijn (2%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
4 maart » Een aardbeving in Zuid- en Oost-Europa kost meer dan 1500 mensen het leven, zie aardbeving Roemenië 1977.
4 maart » In Los Alamos wordt de eerste Cray-1-supercomputer in gebruik genomen.
27 maart » Twee jumbojets botsen in zware mist op elkaar op het vliegveld van Tenerife (Canarische Eilanden). 583 mensen komen om. Zie Vliegtuigramp van Tenerife.
28 mei » Bisschopswijding van Joseph Ratzinger, aartsbisschop van München en Freising.
2 september » President Kenneth Kaunda van Zambia dreigt met aftreden als het land een "natie van luilakken" blijft.
13 december » Een DC-3 vliegtuig van de Amerikaanse overheid stort neer na het opstijgen in Evansville (Indiana), waarbij 29 personen omkomen, onder wie het basketbalteam van de University of Evansville.
Dag van begraven 28 november 1977
De temperatuur op 28 november 1977 lag tussen -4,5 °C en 2,8 °C en was gemiddeld -1,4 °C. Er was 7,1 uur zonneschijn (86%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
14 februari » Invoering van 's werelds eerste telefoonkaart in Brussel.
15 april » Roman Polański verschijnt voor de rechter in Los Angeles op verdenking van verkrachting van een dertienjarig meisje.
23 mei » Zuid-Molukkers beginnen een treinkaping bij De Punt en gijzeling van een lagere school in Bovensmilde.
30 juni » De Oost-Afrikaanse Gemeenschap, een samenwerkingsverband van Tanzania, Oeganda en Kenia, wordt ontbonden. De gemeenschap was al sinds de staatsgreep van Idi Amin in Oeganda, waarmee Tanzania zich nooit heeft kunnen verzoenen, in de versukkeling geraakt.
22 juli » De Chinese leider Deng Xiaoping krijgt opnieuw de macht.
5 december » Bophuthatswana is het tweede thuisland dat door Zuid-Afrika onafhankelijk verklaard wordt. Geen enkel ander land zal Bophuthatswana erkennen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I8637.php : benaderd 10 mei 2025), "Hendrika Elbertsen (1905-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.