De temperatuur op 8 augustus 1924 lag tussen 9,2 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 3,4 mm neerslag. Er was 5,0 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
25 juni » Albert Calmette en Camille Guérin introduceren het vaccin tegen tuberculose.
6 september » Mislukte aanslag op de Italiaanse fascistenleider Mussolini.
9 oktober » Opening van stadion Soldier Field in de Amerikaanse stad Chicago.
2 november » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vijfde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 0-0 gelijk te spelen tegen naaste belager Argentinië.
24 november » De H-NACC arriveert in Batavia; de eerste intercontinentale commerciële vlucht is een feit.
28 december » TIGR, de eerste illegale gewapende verzetsorganisatie tegen het fascisme in Europa wordt opgericht in Triëst (Italië).
Trouwdag 10 januari 1951
De temperatuur op 10 januari 1951 lag tussen -1.1 °C en 6,2 °C en was gemiddeld 2,5 °C. Er was 3,2 mm neerslag gedurende 2,9 uur. Er was 0.8 uur zonneschijn (10%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
23 mei » Tibetaanse afgevaardigden tekenen (gedwongen) een overeenkomst voor "De bevrijding van Tibet".
1 juni » De eerste cartoon van WiBo verschijnt op de voorpagina van de Volkskrant.
29 juni » Priesterwijding van de broers Joseph en Georg Ratzinger in Freising door kardinaal Michael von Faulhaber.
16 juli » Troonsafstand van koning Leopold III der Belgen.
10 september » Het Verenigd Koninkrijk begint een economische boycot van Iran.
Dag van overlijden 13 januari 1999
De temperatuur op 13 januari 1999 lag tussen 0.1 °C en 5,5 °C en was gemiddeld 3,6 °C. Er was 7,6 mm neerslag gedurende 6,8 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (11%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
14 januari » De Europese Commissie komt gehavend uit een vertrouwensstemming in het Europees Parlement, gehouden omwille van het in opspraak komen van de commissarissen Édith Cresson en Manuel Marin. Men besluit een 'Comité van Wijzen' op te richten.
6 april » In Londen gaat de musical Mamma Mia! in première.
19 april » Het Duitse parlement verhuist van Bonn naar de vernieuwde Rijksdag in Berlijn.
23 juni » Benoeming van de Nederlander Hugo van Steekelenburg tot bisschop van Almenara in Brazilië.
16 juli » Boven de kust nabij Martha's Vineyard verongelukt het vliegtuig dat wordt bestuurd door John F. Kennedy jr., met zijn vrouw en haar zuster aan boord. Alle drie komen om het leven.
20 juli » Na 38 jaar op de bodem van de Atlantische Oceaan te hebben gelegen, wordt de ruimtecapsule van de Mercury MR-4 (Liberty Bell) geborgen door een team onder leiding van Curt Newport.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I85087.php : benaderd 10 mei 2025), "Antonie van Ravenhorst (1924-1999)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.