1 januari » Nigeria wordt een protectoraat van het Verenigd Koninkrijk.
28 januari » Scheepsramp SS Holland tijdens een zware storm op het hoofd van de Nieuwe Waterweg, 16 opvarenden verdrinken.
7 februari » Koningin Wilhelmina trouwt met Prins Hendrik. De Gouden Koets wordt daarbij voor het eerst gebruikt.
21 maart » Op de rede van Vlissingen wordt het Engelse schip Tay aangevaren door het Duitse Chemnitz, 14 doden.
14 september » De Amerikaanse president William McKinley sterft aan schotwonden, toegebracht door een anarchist; Theodore Roosevelt wordt de 26e president van de Verenigde Staten.
20 december » In Stockholm wordt de eerste Nobelprijs uitgereikt.
Trouwdag 3 oktober 1919
De temperatuur op 3 oktober 1919 lag tussen 4,8 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 3,1 uur zonneschijn (27%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
15 januari » Oprichting van de Tunesische voetbalclub Espérance Sportive de Tunis.
23 februari » Benito Mussolini richt in Rome zijn fascistische partij op.
11 maart » Het Paraguayaans voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis en verliest thuis met 5-1 van buurland Argentinië.
10 september » Oostenrijk en de geallieerden tekenen een verdrag waarin de onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en Joegoslavië wordt erkend.
1 december » Lady Nancy Astor wordt het eerste vrouwelijke lid van het Britse Parlement.
Dag van overlijden 2 juli 1985
De temperatuur op 2 juli 1985 lag tussen 11,5 °C en 21,4 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 6,6 uur zonneschijn (40%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
11 mei » Bij een voetbalwedstrijd tussen Bradford City en Lincoln City vinden 56 mensen de dood door brand op de tribunes.
14 mei » Het Nederlands voetbalelftal behoudt kans op deelname aan het WK voetbal 1986 door in Boedapest met 1-0 te winnen van Hongarije. Rob de Wit maakt het enige doelpunt voor Oranje.
16 mei » Tweede dag van het bezoek van Paus Johannes Paulus II aan Luxemburg. De paus verleent bisschop Jean Hengen van Luxemburg de persoonlijke titel van aartsbisschop.
14 juni » Ondertekening van de Verdragen van Schengen door de regeringsleiders van België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.
10 juli » Na veel weerstand tegen de nieuwe smaak van cola herintroduceert Coca-Cola de oude formule onder de naam Coca-Cola Classic.
20 november » De eerste versie van Microsoft Windows wordt uitgebracht.
Dag van begraven 6 juli 1985
De temperatuur op 6 juli 1985 lag tussen 9,8 °C en 20,6 °C en was gemiddeld 17,2 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 7,5 uur zonneschijn (45%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
16 januari » De al bijna twintig jaar van kracht zijnde noodtoestand in Zimbabwe wordt door de Nationale Assemblee in Harare met zes maanden verlengd.
16 mei » Tweede dag van het bezoek van Paus Johannes Paulus II aan Luxemburg. De paus verleent bisschop Jean Hengen van Luxemburg de persoonlijke titel van aartsbisschop.
6 juni » FC Utrecht wint voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de KNVB-beker. Op eigen veld is de ploeg met 1-0 te sterk voor Helmond Sport. John van Loen maakt in de verlenging het enige doelpunt van de wedstrijd.
4 september » Het Nederlands voetbalelftal bereidt zich voor op de play-offs tegen België en verslaat Bulgarije. Rob de Wit maakt in Heerenveen het enige doelpunt voor Oranje. Ernie Brandts (28ste) en Huub Stevens (18de) spelen hun laatste interland.
13 oktober » In België zijn er provincieraadsverkiezingen.
30 oktober » Wubbo Ockels gaat als eerste Nederlander de ruimte in. Hij vliegt mee met de bemanning van de Spaceshuttle Challenger.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I73798.php : benaderd 9 mei 2025), "Aaltje Beijnen (1901-1985)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.