18 januari » Guglielmo Marconi brengt een radioverbinding tot stand tussen de Verenigde Staten en Engeland. Het was een bericht in morse van president Theodore Roosevelt aan de Engelse koning Edward VII.
20 april » De Rotterdamse rechtbank beëdigt Mr. A.E. van den Hoek-Kok als eerste vrouwelijke advocaat in Nederland.
4 augustus » Kardinaal Giuseppe Sarto wordt gekozen tot Paus Pius X.
30 augustus » Oprichting van de "Harley-Davidson Motor Company".
3 oktober » In Rotterdam worden de eerste twee droogdokken in gebruik genomen.
18 november » De Verenigde Staten en Panama tekenen het Hay-Bunau Varilla Verdrag, dat de Verenigde Staten exclusieve rechten geeft over de Panamakanaalzone.
Trouwdag 11 september 1931
De temperatuur op 11 september 1931 lag tussen 3,4 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 9,9 °C. Er was 5,5 uur zonneschijn (42%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 maart » De Verenigde Staten adopteren "The Star-Spangled Banner" als het nationale volkslied.
14 maart » Norberto Conde, Argentijns voetballer († 2014)
12 mei » Het bevroren lichaam van Alfred Wegener wordt op Groenland teruggevonden.
26 november » De Vlaamse Geschiedkundige Kring van Gent wordt opgericht.
5 december » Christus Verlosserkathedraal in Moskou wordt verwoest door een order van Jozef Stalin.
8 december » Octrooi op coaxkabel verleend aan Lloyd Espenschied en Herman Affel.
Dag van overlijden 20 januari 1992
De temperatuur op 20 januari 1992 lag tussen -4 °C en 4,7 °C en was gemiddeld 0.3 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (6%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
15 juni » De Amerikaanse vicepresident Dan Quayle wordt mikpunt van spot als hij bij een bezoek aan een lagere school beweert dat 'potatoe' de juiste spelling is.
17 augustus » De Verenigde Staten loven een premie van twee miljoen dollar uit voor informatie die leidt tot de aanhouding van de voortvluchtige Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar.
24 augustus » China en Zuid-Korea knopen diplomatieke betrekkingen aan.
16 december » Veiligheidstroepen in Colombia doden vijftien guerrillastrijders in gevechten met de linkse verzetsbewegingen ELN en FARC. De confrontaties volgen op een golf van bomaanslagen, waarbij tientallen gewonden vielen.
23 december » Bart Veldkamp, Ellen van Langen en de Nederlandse volleybalploeg worden uitgeroepen tot respectievelijk sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar. Vanwege de vliegramp in Faro gelast de AVRO de feestelijke opname en uitzending af.
31 december » Aan de rand van de Somalische hoofdstad Mogadishu breken gevechten uit tussen verschillende clans, samenvallend met het bezoek van de Amerikaanse president George Bush.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I72371.php : benaderd 9 mei 2025), "Bessel van den Hazel (1903-1992)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.