De temperatuur op 28 oktober 1894 lag rond de 10,0 °C. Er was 0.7 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 97%. Bron: KNMI
6 februari » Een officieel bondselftal komt voor de eerste maal in een internationale voetbalwedstrijd in actie. Op het exercitieterrein der dienstdoende schutterij aan de Linker Rottekade in Rotterdam wordt met 1-0 verloren van Felixtowe Club.
12 maart » Coca-Cola wordt voor het eerst in flessen verkocht.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
23 juni » Het Internationaal Olympisch Comité wordt opgericht in de Sorbonne in Parijs, op initiatief van baron Pierre de Coubertin.
24 juni » Het IOC besluit elke vier jaar Olympische Spelen te organiseren.
16 november » De Turken vermoorden zesduizend Armeniërs in Koerdistan
Trouwdag 1 november 1918
De temperatuur op 1 november 1918 lag tussen 4,1 °C en 12,6 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was 3,5 uur zonneschijn (36%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
9 april » Succesvolle Duitse aanval in Vlaanderen.
24 mei » Amerikaanse troepen arriveren in Noord-Frankrijk.
2 november » In Duitsland breekt een algehele opstand uit die bekend wordt als de Novemberrevolutie, met als hoogtepunt het afzetten van de Duitse keizer Wilhelm II en de vorming van een democratische republiek.
7 november » De laatste aan shellshock lijdende soldaat wordt geëxecuteerd wegens desertie.
7 november » Een revolutie onder leiding van Kurt Eisner leidt tot de val van koning Lodewijk III van Beieren.
12 november » Nederland verleent asiel aan de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II.
Dag van overlijden 17 september 1963
De temperatuur op 17 september 1963 lag tussen 11,9 °C en 26,2 °C en was gemiddeld 17,9 °C. Er was 0.9 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 7,5 uur zonneschijn (60%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
6 april » De NV Nederlandse Gasunie wordt opgericht.
11 juni » Inschrijving van de eerste twee zwarte studenten aan de University of Alabama wordt urenlang tegengehouden door gouverneur van Alabama George Wallace met de actie Stand in the Schoolhouse Door. Maar president John F. Kennedy heeft de Nationale Garde van de staat onder federaal gezag geplaatst, en laat deze de toegang vrijmaken.
16 juni » Lancering van de Vostok 6 met aan boord Valentina Teresjkova voor een gezamenlijke vlucht met Vostok 5. Teresjkova wordt daarmee de eerste vrouw in de ruimte.
28 augustus » Martin Luther King geeft zijn beroemde I Have a Dream speech tijdens een burgerrechtendemonstratie in Washington D.C.
1 november » Eerste aflevering van het tv-programma Voor de vuist weg van presentator Willem Duys.
23 november » De eerste aflevering van de populaire tv-serie Doctor Who wordt uitgezonden op de BBC.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I61528.php : benaderd 9 mei 2025), "Rikkert van Emous (1894-1963)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.