13 januari » De beroemde open brief J'accuse van Émile Zola tegen de president van de Franse republiek verschijnt in het dagblad L'Aurore.
25 mei » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub 1. FC Tatran Prešov onder de naam ETVE Prešov (Eperjesi Torna es Vivo Egyesület).
29 mei » Instelling van de Nobelprijs.
14 juni » Thomas Edison dient een stapeltje octrooiaanvragen in voor de droogkast, de fonograaf en de mixer.
7 september » Eedaflegging Koningin Wilhelmina
10 september » Opening van het stadion Roker Park in de Engelse stad Sunderland.
Trouwdag 9 december 1921
De temperatuur op 9 december 1921 lag tussen 0.6 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 2,2 mm neerslag. Er was 5,2 uur zonneschijn (66%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
1 mei » De gemeente Veldhoven ontstaat uit drie vroegere dorpen.
11 juli » Mongolië wordt onafhankelijk van China.
27 juli » Eerste isolatie van insuline door Frederick Banting en Charles Best.
4 augustus » De Franse uitvinder Édouard Belin verstuurt draadloos een fax over de Atlantische Oceaan.
19 september » Mohammed Abdelkrim El Khattabi roept de Confederale Republiek van de Stammen van de Rif uit.
3 december » Oprichting van de Egyptische voetbalbond.
Dag van overlijden 29 augustus 1985
De temperatuur op 29 augustus 1985 lag tussen 11,0 °C en 25,9 °C en was gemiddeld 18,5 °C. Er was 9,3 uur zonneschijn (67%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
17 april » Omroepstaking in Nederland: geen radio- en tv-uitzendingen.
8 mei » De Acht Meibeweging wordt opgericht naar aanleiding van het bezoek van Paus Johannes Paulus II aan Nederland.
11 mei » Bij een voetbalwedstrijd tussen Bradford City en Lincoln City vinden 56 mensen de dood door brand op de tribunes.
23 augustus » Atleet Rob Druppers verbetert in Berlijn zijn eigen drie maanden oude Nederlands record op de 1500 meter (3.36,38) met een tijd van 3.35,07.
8 september » Paus Johannes Paulus II brengt een eendaags bezoek aan Liechtenstein.
Dag van begraven 3 september 1985
De temperatuur op 3 september 1985 lag tussen 12,9 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 10,1 mm neerslag gedurende 4,9 uur. Er was 3,4 uur zonneschijn (25%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » De musical Annie wordt voor de 2377e en laatste keer opgevoerd op Broadway.
12 februari » Minister Elco Brinkman weigert de P.C. Hooft-prijs uit te reiken aan Hugo Brandt Corstius.
5 april » Honderden radiostations over de hele wereld draaien op hetzelfde moment dezelfde plaat: We Are The World. Met de verkoop van de plaat worden mensen geholpen in hongerend Afrika.
14 juni » TWA-vlucht 847 wordt gekaapt door de Hezbollah.
3 oktober » De spaceshuttle Atlantis wordt voor het eerst gelanceerd.
20 november » België verliest van Nederland met 2-1, maar plaatst zich desondanks voor de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal in Mexico dankzij een rake kopbal vijf minuten voor tijd van Georges Grün en de 1-0 thuiszege.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I55384.php : benaderd 10 mei 2025), "Maria Kraaijenhof (1898-1985)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.