6 februari » Een officieel bondselftal komt voor de eerste maal in een internationale voetbalwedstrijd in actie. Op het exercitieterrein der dienstdoende schutterij aan de Linker Rottekade in Rotterdam wordt met 1-0 verloren van Felixtowe Club.
12 maart » Coca-Cola wordt voor het eerst in flessen verkocht.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
23 juni » Het Internationaal Olympisch Comité wordt opgericht in de Sorbonne in Parijs, op initiatief van baron Pierre de Coubertin.
24 juni » Het IOC besluit elke vier jaar Olympische Spelen te organiseren.
16 november » De Turken vermoorden zesduizend Armeniërs in Koerdistan
Trouwdag 20 oktober 1922
De temperatuur op 20 oktober 1922 lag tussen 2,2 °C en 6,2 °C en was gemiddeld 4,2 °C. Er was 0,4 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
24 juli » Palestina wordt formeel een Brits mandaatgebied.
31 oktober » De RAI Amsterdam opent een semipermanente tentoonstellingshal aan de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam.
8 november » Parijse metrolijn 9 voor het eerst geopend.
6 december » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Britse en Ierse vertegenwoordigers waarbij Ierland de status van dominion wordt verleend.
16 december » Gabriel Narutowicz, de eerste president van Polen, wordt vermoord.
30 december » Lenin sticht de Unie van Socialistische Sovjet-Republieken.
Dag van overlijden 6 oktober 1952
De temperatuur op 6 oktober 1952 lag tussen 4,6 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 9,1 °C. Er was 1,8 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (8%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
14 maart » Zoja Ivanova, Sovjet-Russisch/Kazachs atlete
21 maart » Op de Waalsdorpervlakte wordt het doodvonnis van twee oorlogsmisdadigers, de Nederlander Andries Pieters en de Duitser Artur Albrecht, door een executiepeloton voltrokken.
1 juni » Een supportersbus van La Gantoise crashte ter hoogte van Grevelingen. Hierbij kwamen 35 mensen om het leven.
24 juni » In Duitsland verschijnt de eerste Bild Zeitung.
4 oktober » In Brussel wordt de Noord-Zuidverbinding ingehuldigd.
7 oktober » De streepjescode ofwel barcode werd officieel gepatenteerd.
Dag van begraven 10 oktober 1952
De temperatuur op 10 oktober 1952 lag tussen 5,6 °C en 12,8 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was 3,6 mm neerslag gedurende 2,7 uur. Er was 7,0 uur zonneschijn (63%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
7 mei » Eerste concept van een chip voor gebruik in computers, van Geoffrey Dummer.
31 mei » Het sprookjesbos de Efteling in Kaatsheuvel wordt geopend.
1 juni » Een supportersbus van La Gantoise crashte ter hoogte van Grevelingen. Hierbij kwamen 35 mensen om het leven.
24 juni » In Duitsland verschijnt de eerste Bild Zeitung.
14 juli » De Hongaarse atleet József Csermák wint de gouden medaille op het onderdeel kogelslingeren bij de Olympische Spelen in Helsinki en zet het wereldrecord op 60,34 meter.
26 december » De oorlogsmisdadigers Herbertus Bikker, Sander Borgers, Klaas Carel Faber, Jacob de Jonge, Willem van der Neut, Willem Polak en Antoine Touseul ontsnappen uit de Koepelgevangenis in Breda.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I51331.php : benaderd 9 mei 2025), "Peter van Dasselaar (1894-1952)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.