De temperatuur op 9 maart 1920 lag tussen 1,6 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 3,4 °C. Er was 0.6 mm neerslag. Er was 3,1 uur zonneschijn (27%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 mei » Paus Benedictus XV verklaart de Franse vrijheidsstrijdster Jeanne d'Arc heilig.
8 augustus » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub Spartak Myjava.
20 augustus » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Deportivo Palestino.
10 oktober » Italië annexeert Zuid-Tirol.
2 december » Armenië staat bij het Verdrag van Alexandropol gebied af aan Turkije.
5 december » In Griekenland roept een referendum koning Constantijn I terug op de troon.
Trouwdag 4 mei 1945
De temperatuur op 4 mei 1945 lag tussen 4,9 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 6,8 °C. Er was 3,0 mm neerslag gedurende 3,1 uur. Er was 5,2 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
14 februari » Het Duitse concentratiekamp Groß-Rosen wordt door de Russen bevrijd.
19 maart » Tweede Wereldoorlog: voor de kust van Japan wordt het Amerikaanse vliegdekschip USS Franklin geraakt door een bom. Achthonderd man personeel komt om, en het schip is zwaar beschadigd.
22 maart » In Caïro wordt de Arabische Liga opgericht.
30 maart » Tweede Wereldoorlog: Russische troepen vallen Oostenrijk binnen en bezetten Wenen. Canadese troepen die enkele dagen eerder bij Rees de Rijn zijn overgestoken, passeren bij de Achterhoek de Duits-Nederlandse grens waarmee de bevrijding van Oost-en Noord-Nederland begint.
28 april » Benito Mussolini en zijn minnares Clara Petacci worden gedood door leden van het Italiaanse verzet wanneer ze het land proberen te ontvluchten.
Dag van overlijden 27 juni 2009
De temperatuur op 27 juni 2009 lag tussen 16,1 °C en 25,4 °C en was gemiddeld 19,9 °C. Er was 2,4 uur zonneschijn (14%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
16 mei » Een demonstratie tegen homofobie in Rusland wordt met geweld neergeslagen door de Russische regering. Hierbij worden er zeker 20 mensen opgepakt, waaronder een journalist van de Gay Krant.
4 juni » In Nederland vinden verkiezingen plaats voor het Europees Parlement.
4 augustus » In Nederland valt de eerste dode als gevolg van de Mexicaanse griep; een jongen van 17 jaar, die al ernstig ziek was toen hij de griep kreeg.
12 oktober » Elinor Ostrom en Oliver Williamson winnen de Nobelprijs voor de Economie.
19 november » President Hugo Chávez van Venezuela bagatelliseert het opblazen van twee voetgangersbruggen aan de grens met Colombia. Volgens hem gaat het om twee illegaal gebouwde bruggen over de rivier Táchira.
20 november » President Hugo Chávez van Venezuela kondigt aan dat zijn land geheime toegangswegen en drugslaboratoria uit buurland Colombia gaat vernietigen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I4450.php : benaderd 7 mei 2025), "Neeltje Kamphuis (1920-2009)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.