13 maart » Voor het eerst wordt een weg met asfalt bestreken, in Monte Carlo. Uitvinder van dat asfalt is de Zwitserse dokter Ernest Guglielminetti.
2 april » Dimitri Spijagin (Russisch minister van Binnenlandse Zaken wordt in Mariinskipaleis vermoordt door een terrorist)
19 april » De pogrom van Chisinau.
18 augustus » Oprichting van de Oostenrijkse omnisportvereniging Grazer AK.
23 augustus » Bij Herwijnen slaat een bootje om met passagiers voor een voor anker liggend stoomschip, vijf van de tien opvarenden verdrinken.
15 november » In Brussel pleegt de Italiaanse anarchist Gennaro Rubino een mislukte aanslag op koning Leopold II.
Trouwdag 2 mei 1824
De temperatuur op 2 mei 1824 lag rond de 10,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-noord-westen. Typering van het weer: betrokken dampig bui. Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
5 maart » Eerste Birma-oorlog: Het Verenigd Koninkrijk verklaart officieel de oorlog aan Birma.
25 april » De Nederlandse regering besluit de Nederlandsch-Indische Lijnwadenverordening goed te keuren.
7 mei » Ludwig van Beethoven dirigeert, hoewel doof, de eerste uitvoering van zijn Negende Symfonie.
20 mei » Karel X wordt koning van Frankrijk.
10 oktober » Guadalupe Victoria wordt de eerste president van Mexico.
9 december » Peru verslaat Spanje in de Slag van Ayacucho.
Dag van overlijden 25 april 1991
De temperatuur op 25 april 1991 lag tussen 1,1 °C en 14,2 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 8,2 uur zonneschijn (57%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
15 april » In zijn eerste decreet als president roept Zviad Gamsachoerdia de bevolking van de Sovjet-republiek Georgië op zich gereed te maken voor "nationale burgerlijke ongehoorzaamheid" jegens de Sovjet-Unie.
1 juli » Het Warschau Pact wordt officieel opgeheven.
12 augustus » Advocaat Ismail Mohamed, van Indiase afkomst, wordt benoemd als eerste niet-blanke rechter van Zuid-Afrika.
14 oktober » Kambarage Kaunda, de zoon van de Zambiaanse president Kenneth Kaunda, wordt ter dood veroordeeld wegens de moord op een twintigjarige vrouw in 1989.
2 november » Australië wint in Londen het tweede officiële wereldkampioenschap rugby, gehouden in Ierland en Groot-Brittannië, door in de finale thuisploeg Engeland met 12-6 te verslaan.
1 december » Oekraïne stemt voor onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I44234.php : benaderd 5 mei 2025), "Jan van den Hoorn (1902-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.